Снијег чисте само у "црвеним" селима?

Република Српска је дубоко подијељено друштво. Већ дуже времена смо навикли на разне сегрегације и подјелу грађана на двије категорије, привилеговане и обесправљене.

Република Српска 13.01.2017 | 21:56
Снијег чисте само у "црвеним" селима?
Ипак многе ће зачудити вијест из Невесиња да нова локална власт предвођена СНСД-овим начелником Миленком Авдаловићем, чак и приликом чишћења снијега са локалних и сеоских путева дијели своје грађане, па се снијег чисти само у селима и насељима гдје су његове присталице, док се прескачу путеви и насеља чији становници нису у бази сигурних гласова новог градоначелника.

Не дијеле се и заобилазе само цијела села, већ се и у самим насељима чисте путеви само у појединим засеоцима, док се нека прескачу и остају завејана. Тако начелник Авдаловић досљедно спроводи наређење шефа партије, и у "црне књиге" уписује не само појединце, већ цијела села и домаћинства.

Мјештанин села Биоград код Невесиња Благоје Мучибабић послао нам је фотографије, и тврди да су у његовом селу очишћени само путеви у појединим засеоцима у којима станују активисти владајуће странке, док је механизација прескочила дијелове села за које се сматра да нису на последњим изборима гласали за СНСД.

„До ове зиме никада се није догодило да локална власт пошаље механизацију и чистач снијега само у поједине дијелове села, док су неки засеоци намјерно прескочени и остали завејани. У засеоку Љешчице у селу Биоград има 7 домаћинстава која су блиска опозицији и они су прескочена, док је други заселак са 3 куће удаљен 2 километра очишћен уочи Божића.

Засеок Косовача у коме ја живим такође није очишћен од снијега, и једино преко Зовог Дола можемо теренским возилима изаћи из села. Посједујем трактор па сам сам очистио дио пута око куће, а слична је ситуација и у другим селима у околини Невесиња.

Налог за чишћење локалних путева даје начелник и локална власт, и никада прије није била оваква подјела и неправда да се чисте путеви до села и кућа за које се зна да су гласали за власт, док се намјерно прескачу насеља за које се предпоставља да су блиска опозицији“.

Завади па владај је стара пословица којом се често руководе наше власти, па није чудно што се намјерно изазивају и продубљују подјеле унутар сопственог народа јер је онда њим лакше манипулисати. Одавно је јасно да функционери и чланови партије на власти имају бројне привилегије, и да се без партијске књижице не може доћи до посла.

Ипак сегрегација приликом чишћења путева од снијега је новост која би требала све да нас забрине. Лицемјертство је главна одлика режима, и док свакодневно дијели и завађа не само сопствени народ већ браћу и цијеле породице, власт упорно позива све на јединство и саборност против спољних и унутрашњих непријатеља.

Биће потребно доста времена након скидања отуђене олигархије са власти да се изврши катарза, и друштво очисти од унутрашњих окупатора и тешких последица које иза себе оставља накарадни режим који је системски разорио српски народ, и оставља теже и дуготрајније последице од многих окупација у прошлости.

Небојша Вукановић

Коментари / 18

Оставите коментар
Name

Зора

13.01.2017 16:42

Бозе сацувај.Тај начелник је начелник само црвених.Срам га било.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

13.01.2017 17:02

Средице то Младзо наце он нацин да нико не буде уврједзен...

Name

Херцеговац

13.01.2017 17:03

То све ради народни посланик Илија Таминдзија,овај је само постављен да изврсава његова наредјења!

ОДГОВОРИТЕ
Name

мали

13.01.2017 17:37

Слажем се у потпуности. То је исто радио и пред изборе. Фукара од човјека.

Name

Беба Лупеж

13.01.2017 17:03

А како у Гацку чисте, ајд провјерите па доказите да сте праведни. Тамо је власт СДС-а. Срамота Копривица који дизе милионе од општине на чишћење саље масину само "патри(ј)отама"из СДС-а

ОДГОВОРИТЕ
Name

И треба

13.01.2017 17:47

Тако и треба ја овој црвеној багри што гласа за Режим ни ваздуха не бих дао

Name

Кико

13.01.2017 18:14

Не би ти али Додо даје, хехехехехе. Добра ова лупеж " патријоте", хехехехе. Све мој до мојега, а РС поцрвенила сва, хахахахаха.

Name

Истина

13.01.2017 17:26

Бозе помози лудог народа. Не зна се ко је лудји и болеснији, ови сто су на власти или опозиција. Само цекају било ста да се деси па да од тога праве планетарни проблем. Све голи нерадник и лопов, необразовани и похлепни поцели се бавити политиком. Колективно лудило коме нема лијека.

ОДГОВОРИТЕ
Name

чича

13.01.2017 17:33

Подјеле су евидентне на сваком кораку. СНСД је направио толику подјелу између људи, радних колега, комшија, па чак зна сваки од нас по неки случај гдје су се међусобно браћа рођена завадила, тако што владајућа странка својим присталицама излази у сусрет, а другим не, а онда се поведе дијалог. Често се чује прича на улици и у кафани, како Додик запошљава и чини услуге страначким присталицама, као да му је то бабо оставио, или ово је Додикова држава. Шта рећи а не заплакати. Како вољети државу у којој видиш да само једни имају све, а други ништа, без обзира што су је и ти исти бранили, а онај који нам свима кроји капу није. Како ти привилеговани грађани не кажу једног дана да све то није уреду и не води ничем. Је ли они мисле да ће стално бити привилеговани, неће наравно. А да ли их је брига онда за њихову дјецу која ће "вјероватно" једнога дана доживјети нашу судбину данас, али је код них мозак неразвијен и не могу да докуче , ни предпоставе. Њих интересује данас, рачунају направити ће довољно залиха да им и унучадима неће хвалити. Ово никад није било.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

13.01.2017 18:10

Па како болан чича тако причаш код Тита ниси смио бити ни за кога него за њега. Приђи Доди и боли те уво, народ га је изабрао и клањај му се да те бог види. Не буди глуп и ови су јос гори сто хоће власт да приграбе. Мало загуслају по саборима и глуме српство а у Сарајеву мале маце.

Name

чичино

13.01.2017 18:36

Код Тита су сви грађани били исти, било је правде, ријетко је ко могао иза ви неког конкурса да помогне некоме у запослењу и у било каквом виду предности. Тога није било, а данас наводно нека демократија и демократско друштво, нема од тога ништа "Ре". Ово је клептоманија друштво.

Name

Ре чичо

13.01.2017 20:41

Е чичо чичо ниси ти упамтио изгледа Титово вријеме, нису били сви исто третирани.

Name

Драгомир

13.01.2017 17:48

Нема нигде као код нас у Бијељини у селу Кацевац неће да очисте снијег последњих 4 године како а у Бијељини је СДС на власти

ОДГОВОРИТЕ
Name

Невесиње истине ради

13.01.2017 18:12

Ишла је Улта у Залужје 5 пута од кад је снијег пао а цијело Залужје гласало за СДСовог кандидата за начелника то сви знају. Онај заселак лијево ђе је макадам сви су за СДС а улта ишла сваки дан...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПА

13.01.2017 18:14

Нема друге него тољаге у руке па код црног нацелника ??

ОДГОВОРИТЕ
Name

НИКОЛА

13.01.2017 18:36

Црвена села,а каква су ова друга.Добро је покојни Расковиц рекао Срби су луд народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ел Пибе

13.01.2017 18:48

Идући корак је гашење воде и преоравање асфалта тамо гдје чланови секте не обитавају. Тражили сте гледајте, све је то логичан слијед, који траје годинама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гацанин

14.01.2017 08:53

Ето вам сада снсд,тразили сте,борите се сада.

ОДГОВОРИТЕ