Snijeg čiste samo u "crvenim" selima?

Republika Srpska je duboko podijeljeno društvo. Već duže vremena smo navikli na razne segregacije i podjelu građana na dvije kategorije, privilegovane i obespravljene.

Republika Srpska 13.01.2017 | 21:56
Snijeg čiste samo u "crvenim" selima?
Ipak mnoge će začuditi vijest iz Nevesinja da nova lokalna vlast predvođena SNSD-ovim načelnikom Milenkom Avdalovićem, čak i prilikom čišćenja snijega sa lokalnih i seoskih puteva dijeli svoje građane, pa se snijeg čisti samo u selima i naseljima gdje su njegove pristalice, dok se preskaču putevi i naselja čiji stanovnici nisu u bazi sigurnih glasova novog gradonačelnika.

Ne dijele se i zaobilaze samo cijela sela, već se i u samim naseljima čiste putevi samo u pojedinim zaseocima, dok se neka preskaču i ostaju zavejana. Tako načelnik Avdalović dosljedno sprovodi naređenje šefa partije, i u "crne knjige" upisuje ne samo pojedince, već cijela sela i domaćinstva.

Mještanin sela Biograd kod Nevesinja Blagoje Mučibabić poslao nam je fotografije, i tvrdi da su u njegovom selu očišćeni samo putevi u pojedinim zaseocima u kojima stanuju aktivisti vladajuće stranke, dok je mehanizacija preskočila dijelove sela za koje se smatra da nisu na poslednjim izborima glasali za SNSD.

„Do ove zime nikada se nije dogodilo da lokalna vlast pošalje mehanizaciju i čistač snijega samo u pojedine dijelove sela, dok su neki zaseoci namjerno preskočeni i ostali zavejani. U zaseoku Lješčice u selu Biograd ima 7 domaćinstava koja su bliska opoziciji i oni su preskočena, dok je drugi zaselak sa 3 kuće udaljen 2 kilometra očišćen uoči Božića.

Zaseok Kosovača u kome ja živim takođe nije očišćen od snijega, i jedino preko Zovog Dola možemo terenskim vozilima izaći iz sela. Posjedujem traktor pa sam sam očistio dio puta oko kuće, a slična je situacija i u drugim selima u okolini Nevesinja.

Nalog za čišćenje lokalnih puteva daje načelnik i lokalna vlast, i nikada prije nije bila ovakva podjela i nepravda da se čiste putevi do sela i kuća za koje se zna da su glasali za vlast, dok se namjerno preskaču naselja za koje se predpostavlja da su bliska opoziciji“.

Zavadi pa vladaj je stara poslovica kojom se često rukovode naše vlasti, pa nije čudno što se namjerno izazivaju i produbljuju podjele unutar sopstvenog naroda jer je onda njim lakše manipulisati. Odavno je jasno da funkcioneri i članovi partije na vlasti imaju brojne privilegije, i da se bez partijske knjižice ne može doći do posla.

Ipak segregacija prilikom čišćenja puteva od snijega je novost koja bi trebala sve da nas zabrine. Licemjertstvo je glavna odlika režima, i dok svakodnevno dijeli i zavađa ne samo sopstveni narod već braću i cijele porodice, vlast uporno poziva sve na jedinstvo i sabornost protiv spoljnih i unutrašnjih neprijatelja.

Biće potrebno dosta vremena nakon skidanja otuđene oligarhije sa vlasti da se izvrši katarza, i društvo očisti od unutrašnjih okupatora i teških posledica koje iza sebe ostavlja nakaradni režim koji je sistemski razorio srpski narod, i ostavlja teže i dugotrajnije posledice od mnogih okupacija u prošlosti.

Nebojša Vukanović

Komentari / 18

Ostavite komentar
Name

Zora

13.01.2017 16:42

Boze sacuvaj.Taj načelnik je načelnik samo crvenih.Sram ga bilo.

ODGOVORITE
Name

Re

13.01.2017 17:02

Sredice to Mladzo nace on nacin da niko ne bude uvrjedzen...

Name

Hercegovac

13.01.2017 17:03

To sve radi narodni poslanik Ilija Tamindzija,ovaj je samo postavljen da izvrsava njegova naredjenja!

ODGOVORITE
Name

mali

13.01.2017 17:37

Slažem se u potpunosti. To je isto radio i pred izbore. Fukara od čovjeka.

Name

Beba Lupež

13.01.2017 17:03

A kako u Gacku čiste, ajd provjerite pa dokazite da ste pravedni. Tamo je vlast SDS-a. Sramota Koprivica koji dize milione od opštine na čišćenje salje masinu samo "patri(j)otama"iz SDS-a

ODGOVORITE
Name

I treba

13.01.2017 17:47

Tako i treba ja ovoj crvenoj bagri što glasa za Režim ni vazduha ne bih dao

Name

Kiko

13.01.2017 18:14

Ne bi ti ali Dodo daje, hehehehehe. Dobra ova lupež " patrijote", hehehehe. Sve moj do mojega, a RS pocrvenila sva, hahahahaha.

Name

Istina

13.01.2017 17:26

Boze pomozi ludog naroda. Ne zna se ko je ludji i bolesniji, ovi sto su na vlasti ili opozicija. Samo cekaju bilo sta da se desi pa da od toga prave planetarni problem. Sve goli neradnik i lopov, neobrazovani i pohlepni poceli se baviti politikom. Kolektivno ludilo kome nema lijeka.

ODGOVORITE
Name

čiča

13.01.2017 17:33

Podjele su evidentne na svakom koraku. SNSD je napravio toliku podjelu između ljudi, radnih kolega, komšija, pa čak zna svaki od nas po neki slučaj gdje su se međusobno braća rođena zavadila, tako što vladajuća stranka svojim pristalicama izlazi u susret, a drugim ne, a onda se povede dijalog. Često se čuje priča na ulici i u kafani, kako Dodik zapošljava i čini usluge stranačkim pristalicama, kao da mu je to babo ostavio, ili ovo je Dodikova država. Šta reći a ne zaplakati. Kako voljeti državu u kojoj vidiš da samo jedni imaju sve, a drugi ništa, bez obzira što su je i ti isti branili, a onaj koji nam svima kroji kapu nije. Kako ti privilegovani građani ne kažu jednog dana da sve to nije uredu i ne vodi ničem. Je li oni misle da će stalno biti privilegovani, neće naravno. A da li ih je briga onda za njihovu djecu koja će "vjerovatno" jednoga dana doživjeti našu sudbinu danas, ali je kod nih mozak nerazvijen i ne mogu da dokuče , ni predpostave. Njih interesuje danas, računaju napraviti će dovoljno zaliha da im i unučadima neće hvaliti. Ovo nikad nije bilo.

ODGOVORITE
Name

Re

13.01.2017 18:10

Pa kako bolan čiča tako pričaš kod Tita nisi smio biti ni za koga nego za njega. Priđi Dodi i boli te uvo, narod ga je izabrao i klanjaj mu se da te bog vidi. Ne budi glup i ovi su jos gori sto hoće vlast da prigrabe. Malo zaguslaju po saborima i glume srpstvo a u Sarajevu male mace.

Name

čičino

13.01.2017 18:36

Kod Tita su svi građani bili isti, bilo je pravde, rijetko je ko mogao iza vi nekog konkursa da pomogne nekome u zaposlenju i u bilo kakvom vidu prednosti. Toga nije bilo, a danas navodno neka demokratija i demokratsko društvo, nema od toga ništa "Re". Ovo je kleptomanija društvo.

Name

Re čičo

13.01.2017 20:41

E čičo čičo nisi ti upamtio izgleda Titovo vrijeme, nisu bili svi isto tretirani.

Name

Dragomir

13.01.2017 17:48

Nema nigde kao kod nas u Bijeljini u selu Kacevac neće da očiste snijeg poslednjih 4 godine kako a u Bijeljini je SDS na vlasti

ODGOVORITE
Name

Nevesinje istine radi

13.01.2017 18:12

Išla je Ulta u Zalužje 5 puta od kad je snijeg pao a cijelo Zalužje glasalo za SDSovog kandidata za načelnika to svi znaju. Onaj zaselak lijevo đe je makadam svi su za SDS a ulta išla svaki dan...

ODGOVORITE
Name

PA

13.01.2017 18:14

Nema druge nego toljage u ruke pa kod crnog nacelnika ??

ODGOVORITE
Name

NIKOLA

13.01.2017 18:36

Crvena sela,a kakva su ova druga.Dobro je pokojni Raskovic rekao Srbi su lud narod.

ODGOVORITE
Name

El Pibe

13.01.2017 18:48

Idući korak je gašenje vode i preoravanje asfalta tamo gdje članovi sekte ne obitavaju. Tražili ste gledajte, sve je to logičan slijed, koji traje godinama.

ODGOVORITE
Name

Gacanin

14.01.2017 08:53

Eto vam sada snsd,trazili ste,borite se sada.

ODGOVORITE