Куп краља: Барса на Сосиједад, Реал чека Селту!

Обављен је жреб за четвртину финала Купа краља. Барса на губилишту, Реалу лако, Катаи и Алавес могу у полуфинале!

Фудбал 13.01.2017 | 21:00
Куп краља: Барса на Сосиједад, Реал чека Селту!
Бранилац трофеја, Барселона ће гостовати Реал Сосиједаду у првом мечу, док ће Реал Мадрид дочекати Селту из Вига.

У преостала два пара састаће се Атлетико Мадрид и Еибар, односно друголигаш Алкоркон и Депортиво Алавес.

Извучени су парови четвртфинала шпанског Купа краља. Куглице су раздвојиле Реал Мадрид и Барселона, с тим да је врло очигледно да је Краљевски клуб прошао доста боље, Атлетико не би смео да има проблема на путу до полуфинала, а изненађење би било да се тамо не нађе и "српски" Алавес.  

Барселона поново мора на своје губилиште, тамо где већ десет година бива убијана у појам од стране плаво-белог Реала - оног из Сан Себастијана. Добро сте чули, пуну деценију Каталонци нису победили Сосиједад на страни и то је оно што их плаши уочи овог двомеча. Реал опет, с друге стране, нема ни најмање разлога за бригу јер где види Селту ту је уништава. На пет последњих мечева та два ривала Краљевићи су тиму из Вига 19 пута тресли мрежу и сваки пут победили. 

Еибар игра фино ове сезоне али била би права мала сензација да у два меча успе да елиминише специјалнисту за такве дуеле - Атлетико Мадрид, који га је узгред тукао на свакој утакмици у последњих 16 година. 

И на крају Алавес. Александар Катаи, Ненад Крстичић и Александар Пантић прошли су сјајно јер их чека једини друголигаш у овој фази такмичења - Алкоркон, екипа која је дебитант у четвртфиналима Купа краља и која се притом бори за опстанак у Сегунди.

Прве утакмице на програму су 18. и 19. јануара, а реванши седам дана касније.  

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар