Kup kralja: Barsa na Sosijedad, Real čeka Seltu!

Obavljen je žreb za četvrtinu finala Kupa kralja. Barsa na gubilištu, Realu lako, Katai i Alaves mogu u polufinale!

Fudbal 13.01.2017 | 21:00
Kup kralja: Barsa na Sosijedad, Real čeka Seltu!
Branilac trofeja, Barselona će gostovati Real Sosijedadu u prvom meču, dok će Real Madrid dočekati Seltu iz Viga.

U preostala dva para sastaće se Atletiko Madrid i Eibar, odnosno drugoligaš Alkorkon i Deportivo Alaves.

Izvučeni su parovi četvrtfinala španskog Kupa kralja. Kuglice su razdvojile Real Madrid i Barselona, s tim da je vrlo očigledno da je Kraljevski klub prošao dosta bolje, Atletiko ne bi smeo da ima problema na putu do polufinala, a iznenađenje bi bilo da se tamo ne nađe i "srpski" Alaves.  

Barselona ponovo mora na svoje gubilište, tamo gde već deset godina biva ubijana u pojam od strane plavo-belog Reala - onog iz San Sebastijana. Dobro ste čuli, punu deceniju Katalonci nisu pobedili Sosijedad na strani i to je ono što ih plaši uoči ovog dvomeča. Real opet, s druge strane, nema ni najmanje razloga za brigu jer gde vidi Seltu tu je uništava. Na pet poslednjih mečeva ta dva rivala Kraljevići su timu iz Viga 19 puta tresli mrežu i svaki put pobedili. 

Eibar igra fino ove sezone ali bila bi prava mala senzacija da u dva meča uspe da eliminiše specijalnistu za takve duele - Atletiko Madrid, koji ga je uzgred tukao na svakoj utakmici u poslednjih 16 godina. 

I na kraju Alaves. Aleksandar Katai, Nenad Krstičić i Aleksandar Pantić prošli su sjajno jer ih čeka jedini drugoligaš u ovoj fazi takmičenja - Alkorkon, ekipa koja je debitant u četvrtfinalima Kupa kralja i koja se pritom bori za opstanak u Segundi.

Prve utakmice na programu su 18. i 19. januara, a revanši sedam dana kasnije.  

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar