У страху су велике очи - како је Кристал Палас постао главна вијест!

Орлови из Лондона полудели на трансфер пијаци!

Фудбал 15.01.2017 | 21:30
У страху су велике очи - како је Кристал Палас постао главна вијест!
Зимски прелазни рок увелико је у току, чињеница је да кинески клубови доминирају баснословним понудама за најбоље европске играче, добили смо новог јунака зимске пијаце. Али, не ради се о неком од континенталних тешкаша, већ о правом изненађењу, лондонском Кристал Паласу који се грчевито бори за опстанак у Премијер лиги.

Наиме, за само 24 сата чак четворица играча нашла су се пред вратима клуба из британске престонице који тренутно заузима 17. место на табели са само бодом више од конкурената у зони испадања. Амерички бизнисмени Џоуша Харис и Дејвид Блицер су од уласка у клуб 2015. године кренули на пут стварања стабилног и озбиљног клуба и не желе да Палас постане промашена инвестиција.

Због тога су ови предузетници, који у свом власништву имају НХЛ екипу Њу Џерси Девилса и НБА тим Филаделфија Сиксерсе, решили да Сему Алердајсу омогуће довођење појачања које би Орлове спасила испадања.

О озбиљности Паласових намера говори чињеница да би први новајлија требало да буде француски ветеран Патрис Евра. Он је, наводно, мимо свих очекивања, изабрао клуб са Селхарс Парка уместо Валенсије, Вест Хема и Манчестер Јунаједа који су се сви распитивали за његово здравље. Иако већ у годинама, а има их 35, не би требало да се заборави да је Евра својевремено био најбољи леви бек лиге, капитен Јунајтеда и освајач Лиге шампиона.

А на истом делу терена, само можда мало офанзивније могао би да делује и Џефри Шлуп, човек који је прошле сезоне био део Лестеровог чудесног шампионског тима. Он би такође требало да потпише уговор после лекарских прегледа, а висина трансфера износиће око 15.000.000 евра.

Идемо даље. Дефинитивно ће радити покретна трака на Селхарст парку, а навијачи би са оптимизмом могли да гледају у оно што их чека за наставак сезоне. Лондонски Орлови кренули су по Патрика ван Анхолта, Холанђанина који је тренутно под уговором са Сандерлендом. Он је прошао млађе категорије клубова као што су ПСВ Ајндховен и Челси. Никада, додуше, није достигао оно што су му предвиђали. Ипак, њему је 26 година и могао би још доста тога да пружи. Занимљиво, прошле сезоне је сарађивао са Алердајсомдок је овај водио тим са севера Енглеске.

Закаснели новогодишњи пакет за Кристал Палас могао би да “украси“ и Карл Џенкинсон из Арсенала. И овај дефанзивац је један од оних којем су предвиђали лепу каријеру, али се као и многи други из северног Лондона, изгубио “тамо негде“. Претходне две сезоне играо је на позајмици у Вест Хему.

Али, ни ту није крај, јер је Кристал Палас “нанишанио“ данас и Роберта Снодграса из Хал Ситија. Прво је Вест Хем нудио 4.000.000 евра, али је одбијен, а онда су се у игру укључили и Орлови. Конкуренцију Паласу за потпис Снодграса представљаће клубови из Турске и Кине, али Алердајс “пуца“ на то што овај везиста жели да остане у Премијер лиги.

Како год да се на крају заврше ове трансфер приче, а сигурно ће се појавити и нове с обзиром на амбиције Кристал Паласа, једно је сигурно - навијачима клуба из јужног Лондона којем је највећи успех у историји треће место на табели - предстоје врели зимски дани.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар