U strahu su velike oči - kako je Kristal Palas postao glavna vijest!

Orlovi iz Londona poludeli na transfer pijaci!

Fudbal 15.01.2017 | 21:30
U strahu su velike oči - kako je Kristal Palas postao glavna vijest!
Zimski prelazni rok uveliko je u toku, činjenica je da kineski klubovi dominiraju basnoslovnim ponudama za najbolje evropske igrače, dobili smo novog junaka zimske pijace. Ali, ne radi se o nekom od kontinentalnih teškaša, već o pravom iznenađenju, londonskom Kristal Palasu koji se grčevito bori za opstanak u Premijer ligi.

Naime, za samo 24 sata čak četvorica igrača našla su se pred vratima kluba iz britanske prestonice koji trenutno zauzima 17. mesto na tabeli sa samo bodom više od konkurenata u zoni ispadanja. Američki biznismeni Džouša Haris i Dejvid Blicer su od ulaska u klub 2015. godine krenuli na put stvaranja stabilnog i ozbiljnog kluba i ne žele da Palas postane promašena investicija.

Zbog toga su ovi preduzetnici, koji u svom vlasništvu imaju NHL ekipu Nju Džersi Devilsa i NBA tim Filadelfija Sikserse, rešili da Semu Alerdajsu omoguće dovođenje pojačanja koje bi Orlove spasila ispadanja.

O ozbiljnosti Palasovih namera govori činjenica da bi prvi novajlija trebalo da bude francuski veteran Patris Evra. On je, navodno, mimo svih očekivanja, izabrao klub sa Selhars Parka umesto Valensije, Vest Hema i Mančester Junajeda koji su se svi raspitivali za njegovo zdravlje. Iako već u godinama, a ima ih 35, ne bi trebalo da se zaboravi da je Evra svojevremeno bio najbolji levi bek lige, kapiten Junajteda i osvajač Lige šampiona.

A na istom delu terena, samo možda malo ofanzivnije mogao bi da deluje i Džefri Šlup, čovek koji je prošle sezone bio deo Lesterovog čudesnog šampionskog tima. On bi takođe trebalo da potpiše ugovor posle lekarskih pregleda, a visina transfera iznosiće oko 15.000.000 evra.

Idemo dalje. Definitivno će raditi pokretna traka na Selharst parku, a navijači bi sa optimizmom mogli da gledaju u ono što ih čeka za nastavak sezone. Londonski Orlovi krenuli su po Patrika van Anholta, Holanđanina koji je trenutno pod ugovorom sa Sanderlendom. On je prošao mlađe kategorije klubova kao što su PSV Ajndhoven i Čelsi. Nikada, doduše, nije dostigao ono što su mu predviđali. Ipak, njemu je 26 godina i mogao bi još dosta toga da pruži. Zanimljivo, prošle sezone je sarađivao sa Alerdajsomdok je ovaj vodio tim sa severa Engleske.

Zakasneli novogodišnji paket za Kristal Palas mogao bi da “ukrasi“ i Karl Dženkinson iz Arsenala. I ovaj defanzivac je jedan od onih kojem su predviđali lepu karijeru, ali se kao i mnogi drugi iz severnog Londona, izgubio “tamo negde“. Prethodne dve sezone igrao je na pozajmici u Vest Hemu.

Ali, ni tu nije kraj, jer je Kristal Palas “nanišanio“ danas i Roberta Snodgrasa iz Hal Sitija. Prvo je Vest Hem nudio 4.000.000 evra, ali je odbijen, a onda su se u igru uključili i Orlovi. Konkurenciju Palasu za potpis Snodgrasa predstavljaće klubovi iz Turske i Kine, ali Alerdajs “puca“ na to što ovaj vezista želi da ostane u Premijer ligi.

Kako god da se na kraju završe ove transfer priče, a sigurno će se pojaviti i nove s obzirom na ambicije Kristal Palasa, jedno je sigurno - navijačima kluba iz južnog Londona kojem je najveći uspeh u istoriji treće mesto na tabeli - predstoje vreli zimski dani.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar