Из Ред Була у Ред Бул: Приватни авион за преговоре и трансфер од 10.00.000 евра!

Суперталентовани Дајо Упамекано се преселио у Лајпциг.

Фудбал 14.01.2017 | 22:30
Из Ред Була у Ред Бул: Приватни авион за преговоре и трансфер од 10.00.000 евра!
Не побеђује РБ Лајпциг само на терену. И ван њега бежели сјајне резултате. Последњи такав забележен је данас кад је најпријатније изненађење Бундеслиге довело - Дајоа Умапекана!

Ко не зна, реч је о 18-годишњем штоперу кога су многи стручњаци у разним анкетама сврстали на листу од 50 највећих талената света у свом узрасту. Јурили су га Бајерн Минхен, Арсенал, Манчестер јунајтед, Барселона... Тешко да би било где од тих дестинација играо одмах, зато овакав избор делује логично и похвално у помахниталом свету фудбалског тржишта.

Умапекано је стигао у Лајпциг из сестринског клуба, Ред Бул Салцубурга, иза којег такође, као спонзор, стоји светски угледна компанија, што је свакако олакшало реализацију посла. Он је четврти играч који је прешао из Ред Була у Лајпциг: из аустријског огранка летос су стигли Наби Кејта и Бено Шмиц, а из бразилског Бернардо да Силва Жуниор.

Француски штопер је плаћен 10.000.000 евра одмах, а додатна 2.000.000 следују Ред Бул Слацбургу уколико Умапекано испуни одређене боснусе из уговора. Сарадња је озваничена до лета 2021. године, а талентовани штопер је задужио дрес број 17 на полеђини.

На његовом потпису инсистирао је спортски директор Лајпцига Ралф Рангник. Прошле седмице приватним авионом отпутовао је из португалског Лагоса (где је екипа на припремама) у Париз, како би са менаџерима Умапекана договорио услове сарадње и очито је тим потезом показао у како озбиљан клуб је израстао дебитант у немачкој елити.

Доласком Дајоа Умапекана стекли су се услови да се Кирјакос Пападопулос пресели у Хамбург. Чекао се само овај позет, после којег нема препреке да 25-годишњи Грк, који је за Лајпциг играо на позајмици из Леверкузена, пређе на север државе.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар