Iz Red Bula u Red Bul: Privatni avion za pregovore i transfer od 10.00.000 evra!

Supertalentovani Dajo Upamekano se preselio u Lajpcig.

Fudbal 14.01.2017 | 22:30
Iz Red Bula u Red Bul: Privatni avion za pregovore i transfer od 10.00.000 evra!
Ne pobeđuje RB Lajpcig samo na terenu. I van njega beželi sjajne rezultate. Poslednji takav zabeležen je danas kad je najprijatnije iznenađenje Bundeslige dovelo - Dajoa Umapekana!

Ko ne zna, reč je o 18-godišnjem štoperu koga su mnogi stručnjaci u raznim anketama svrstali na listu od 50 najvećih talenata sveta u svom uzrastu. Jurili su ga Bajern Minhen, Arsenal, Mančester junajted, Barselona... Teško da bi bilo gde od tih destinacija igrao odmah, zato ovakav izbor deluje logično i pohvalno u pomahnitalom svetu fudbalskog tržišta.

Umapekano je stigao u Lajpcig iz sestrinskog kluba, Red Bul Salcuburga, iza kojeg takođe, kao sponzor, stoji svetski ugledna kompanija, što je svakako olakšalo realizaciju posla. On je četvrti igrač koji je prešao iz Red Bula u Lajpcig: iz austrijskog ogranka letos su stigli Nabi Kejta i Beno Šmic, a iz brazilskog Bernardo da Silva Žunior.

Francuski štoper je plaćen 10.000.000 evra odmah, a dodatna 2.000.000 sleduju Red Bul Slacburgu ukoliko Umapekano ispuni određene bosnuse iz ugovora. Saradnja je ozvaničena do leta 2021. godine, a talentovani štoper je zadužio dres broj 17 na poleđini.

Na njegovom potpisu insistirao je sportski direktor Lajpciga Ralf Rangnik. Prošle sedmice privatnim avionom otputovao je iz portugalskog Lagosa (gde je ekipa na pripremama) u Pariz, kako bi sa menadžerima Umapekana dogovorio uslove saradnje i očito je tim potezom pokazao u kako ozbiljan klub je izrastao debitant u nemačkoj eliti.

Dolaskom Dajoa Umapekana stekli su se uslovi da se Kirjakos Papadopulos preseli u Hamburg. Čekao se samo ovaj pozet, posle kojeg nema prepreke da 25-godišnji Grk, koji je za Lajpcig igrao na pozajmici iz Leverkuzena, pređe na sever države.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar