АО - Џумхур пред меч са Троицким: Велики изазов!

Дамир Џумхур поново није имао среће на жријебу. На првом грен слему ове сезоне, у првом колу Аустралијан Опена, снаге ће одмјерити са Виктором Троицким, 29. тенисером свијета.

Тенис 14.01.2017 | 22:15
АО - Џумхур пред меч са Троицким: Велики изазов!
Дамир Џумхур није био одушевљен жријебом, пошто је за противника у првом колу Аустралијан Опена добио Виктора Троицког, 29. тенисера свијета.

Жријеб поново није мазио најбољег бх. тенисера, који ће тако седми пут од 11 учешћа на отварању грен слема играти против носиоца.

"Не могу рећи да је жријеб био повољан, с обзиром да играм са играчем који је носилац. Сигурно ће то бити велики изазов за мене, тежак задатак", рекао је први рекет БиХ и додао:

"Нажалост, немам среће на жријебовима за грен слемове. Али, шта је ту је. Покушаћу дати све од себе да прођем прво коло, да направим искорак. Искрено, посљедња три, четири дана одлично се осјећам на терену, добро тренирам и чини ми се да се након припрема тек сада све слегло. Мислим да у понедјељак могу одиграти добар меч."

У Мелбурну се очекује велика посјета, с обзиром да у Аустралији живи велики број људи из бивше Југославије.

"Сигурно ћу имати велику подршку навијача, али ће бити много и оних који подржавају Виктора. Надам се да ће све проћи у најбољем реду, да неће бити никаквих инцидената", поручио је Џумхур.

Аустралијан Опен један је од најдражих турнира за 24-годишњег Сарајлију, који се нада да може прескочити прву препреку и остати што дуже у Мелбурну.

"Волио бих да упишем побједу у Аустралији, која ми је остала у најљепшем сјећању. У Мелбурну се осјећам као код куће. Надам се да ћу у преостала два, три дана успјети добро да се спремим, јер очекује нас велика борба. Добро га познајем и сигурно да из свега могу да извучем позитивне ствари, мада и он мене зна и сигурно ни њему није драго што игра са мном, с обзиром да ће бити под већим притиском", закључио је Џумхур, који се до сада није састајао са Виктором.

Дамиру је овогодишњи наступ трећи у главном жријебу Аустралијан Опена. Највећи успјех забиљежио је 2014. године када је испао у трећем колу од Томаша Бердиха, док је прошле године елиминисан у другом колу од Давида Гофана. Два пута, 2013. и 2015. године није успио да прође квалификације.

Уколико успије да елиминише Троицког, Џумхур ће у другом колу играти против бољег из дуела Паоло Лоренци - Џејмс Дакворт.

КЛАДИОНИЦЕ

Према једној од најпознатијих свјетских кладионица "Виљем Хил", Троицки је апсолутни фаворит. Квота на Србина је 1.25, док је коефицијент за славље Џумхура чак 4.00.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар