AO - Džumhur pred meč sa Troickim: Veliki izazov!

Damir Džumhur ponovo nije imao sreće na žrijebu. Na prvom gren slemu ove sezone, u prvom kolu Australijan Opena, snage će odmjeriti sa Viktorom Troickim, 29. teniserom svijeta.

Tenis 14.01.2017 | 22:15
AO - Džumhur pred meč sa Troickim: Veliki izazov!
Damir Džumhur nije bio oduševljen žrijebom, pošto je za protivnika u prvom kolu Australijan Opena dobio Viktora Troickog, 29. tenisera svijeta.

Žrijeb ponovo nije mazio najboljeg bh. tenisera, koji će tako sedmi put od 11 učešća na otvaranju gren slema igrati protiv nosioca.

"Ne mogu reći da je žrijeb bio povoljan, s obzirom da igram sa igračem koji je nosilac. Sigurno će to biti veliki izazov za mene, težak zadatak", rekao je prvi reket BiH i dodao:

"Nažalost, nemam sreće na žrijebovima za gren slemove. Ali, šta je tu je. Pokušaću dati sve od sebe da prođem prvo kolo, da napravim iskorak. Iskreno, posljednja tri, četiri dana odlično se osjećam na terenu, dobro treniram i čini mi se da se nakon priprema tek sada sve sleglo. Mislim da u ponedjeljak mogu odigrati dobar meč."

U Melburnu se očekuje velika posjeta, s obzirom da u Australiji živi veliki broj ljudi iz bivše Jugoslavije.

"Sigurno ću imati veliku podršku navijača, ali će biti mnogo i onih koji podržavaju Viktora. Nadam se da će sve proći u najboljem redu, da neće biti nikakvih incidenata", poručio je Džumhur.

Australijan Open jedan je od najdražih turnira za 24-godišnjeg Sarajliju, koji se nada da može preskočiti prvu prepreku i ostati što duže u Melburnu.

"Volio bih da upišem pobjedu u Australiji, koja mi je ostala u najljepšem sjećanju. U Melburnu se osjećam kao kod kuće. Nadam se da ću u preostala dva, tri dana uspjeti dobro da se spremim, jer očekuje nas velika borba. Dobro ga poznajem i sigurno da iz svega mogu da izvučem pozitivne stvari, mada i on mene zna i sigurno ni njemu nije drago što igra sa mnom, s obzirom da će biti pod većim pritiskom", zaključio je Džumhur, koji se do sada nije sastajao sa Viktorom.

Damiru je ovogodišnji nastup treći u glavnom žrijebu Australijan Opena. Najveći uspjeh zabilježio je 2014. godine kada je ispao u trećem kolu od Tomaša Berdiha, dok je prošle godine eliminisan u drugom kolu od Davida Gofana. Dva puta, 2013. i 2015. godine nije uspio da prođe kvalifikacije.

Ukoliko uspije da eliminiše Troickog, Džumhur će u drugom kolu igrati protiv boljeg iz duela Paolo Lorenci - Džejms Dakvort.

KLADIONICE

Prema jednoj od najpoznatijih svjetskih kladionica "Viljem Hil", Troicki je apsolutni favorit. Kvota na Srbina je 1.25, dok je koeficijent za slavlje Džumhura čak 4.00.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar