Напушта фудбал, иде да буде морнар!

Црногорски фудбалер Илија Богдановић (на фотографији лево), досадашњи фудбалер Бокеља из Котора, одлучио да фудбал замени бродом!

Фудбал 14.01.2017 | 17:30
Напушта фудбал, иде да буде морнар!
Од фудбала се у региону, изгледа, више не може живети лагодно и безбрижно.

Да је то тако, потврђује и пример из црногорског фудбала. Наиме, досадашњи фудбалер Бокеља, 24-годишњи Которанин Илија Богдановић, одлучио је да копачке и дрес замени за морнарску униформу, пише подгоричка "Побједа".

“Не желим да дођем у ситуацију да са 30 година ставим прст не чело и запитам се шта сам стекао од фудбала. Играње у нашој (црногорској) лиги не нуди никакву сигурност. Наравно, можда сам могао још да пробам, да чекам инострани ангажман, ризикујем. Али, нисам више имао ни воље, ни стрпљења за тако нешто. Имам могућност да се определим за посао на броду који доноси зараду од које може да се живи. То је мој будући позив. Завршавам папире и крајем лета би требало да пловим", изјавио је овај фудбалер.

Упитан да ли има шансе да се предомисли и да настави да игра фудбал, у шали одговара: "Само у случају да добијем понуду Јувентуса".

Занимљиво, и његов старији брат је био фудбалер, па је и он оставио копачке и отишао на брод.

Илија је играо на позицији левог бека, а пет година је био у ОФК Београду, играо за млађе репрезентативне селекције Црне Горе.

Лом ноге и опоравак му је успорио каријеру, изгубио је место у репрезентацији... Сматра да је донео исправну одлуку и да ће му се она исплатити.

Мирно море ти желимо, дечко!   

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар