Новак пред АО: Спреман сам за седму титулу!

Српски тенисер свестан да га чека тежак задатак у Мелбурну, али поручује да је у доброј форми. "Да не верујем у нови тријумф, не бих био овде", навео је шестоструки освајач Аустралијан Опена.

Тенис 14.01.2017 | 20:45
Новак пред АО: Спреман сам за седму титулу!
Новак Ђоковић у понедељак ће кренути у одбрану титуле на Аустралијан Опену. Вољом жреба у првој рунди састаће се са Фернандом Вердаском. Иако против Шпанца има скор 9:4, свестан је да га чека изузетно тежак задатак, будући да је против њега у полуфиналу Дохе прошле недеље спасавао пет меч лопти.

Српски тенисер, који ће у Мелбурну покушати да освоји рекордну седму титулу, истиче после освајања титуле у Катару, да у доброј форми и атмосфери дочекује почетак првог гренд слема у сезони.

Он је свестан да га очекује велики изазов, као и сваке године на Аус Опену.

"То је многим играчима омиљени гренд слем. Он долази на почетку сезоне и сви тенисери су мотивисани, спремни и инспирисани да играју најбољи тенис. Мислим да због тога сваке године видимо заиста висок квалитет игре у Мелбурну", изјавио је Ђоковић.

Други тенисер света признао је да му је била неопходна аклиматизација на топлу Аустралију након доласка из хладне Европе, због чега је стигао раније како би се што боље прилагодио новим условима.

"Аустралија је увек била веома позитивно искуство за мене, а Аус Опен далеко најуспешнији мој гренд слем. Волим да играм на Род Лејвер арени, волим позитивне вибрације на овом турниру. Свестан сам да ме очекује велики изазов, али сам спреман за њега. Да не верујем у нови тријумф, не бих дошао овде. Јуриш на седму титулу је главни разлог зашто сам овде", поручио је Ђоковић.

Он истиче да не гледа много унапред, јер је увек фокусиран само на наредног противника.

"Генерално, концентрација и посвећеност играју веома важну улогу. То како си ментално припремљен је најважнији фактор, без обзира да ли браниш или јуриш титулу, једино је битно да се трудиш да победиш и да себе ставиш у у ту позицију".

Српски ас је још једном поновио да треба ићи корак по корак и да тако размишља већина играча.

"То није клише. Тако би заиста требало да буде, јер се онда све своди на то колико сте посвећени и колико сте енергије уложили у припрему и на сам тај меч. Наравно, подсвесно увек гледаш и шире, пратиш жреб, остале мечеве, потенцијалне противнике, јер зато си ту", нагласио је Ђоковић.

Српски тенисер додао је да је овогодишњи турнир нови испит за њега, на којем ће покушати да се представи у што бољем светлу.

"Не могу да копирам све успехе које сам направио претходних година, то је иза мене, али то не значи да не могу да се потрудим да их поновим, или чак побољшам. Не могу да уђем у нову сезону као 2015, или 2016. године, јер се много ствари десило и имам и више искуства, али оно што могу је да будем у форми која ће ми омогућити да бележим добре резултате. Ја сам управо радио и радим на томе и 2017. ће сигурно бити велики изазов за мене, на који ћу покушати што боље да одговорим", навео је Ђоковић, који ће ове године, за разлику од претходних, бити други носилац у Мелбурну.

Новак Ђоковић освојио је 12 гренд слем титула у каријери, од којих половину на Аус Опену (2008, 2011, 2012, 2013, 2015. и 2016).



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар