Novak pred AO: Spreman sam za sedmu titulu!

Srpski teniser svestan da ga čeka težak zadatak u Melburnu, ali poručuje da je u dobroj formi. "Da ne verujem u novi trijumf, ne bih bio ovde", naveo je šestostruki osvajač Australijan Opena.

Tenis 14.01.2017 | 20:45
Novak pred AO: Spreman sam za sedmu titulu!
Novak Đoković u ponedeljak će krenuti u odbranu titule na Australijan Openu. Voljom žreba u prvoj rundi sastaće se sa Fernandom Verdaskom. Iako protiv Španca ima skor 9:4, svestan je da ga čeka izuzetno težak zadatak, budući da je protiv njega u polufinalu Dohe prošle nedelje spasavao pet meč lopti.

Srpski teniser, koji će u Melburnu pokušati da osvoji rekordnu sedmu titulu, ističe posle osvajanja titule u Kataru, da u dobroj formi i atmosferi dočekuje početak prvog grend slema u sezoni.

On je svestan da ga očekuje veliki izazov, kao i svake godine na Aus Openu.

"To je mnogim igračima omiljeni grend slem. On dolazi na početku sezone i svi teniseri su motivisani, spremni i inspirisani da igraju najbolji tenis. Mislim da zbog toga svake godine vidimo zaista visok kvalitet igre u Melburnu", izjavio je Đoković.

Drugi teniser sveta priznao je da mu je bila neophodna aklimatizacija na toplu Australiju nakon dolaska iz hladne Evrope, zbog čega je stigao ranije kako bi se što bolje prilagodio novim uslovima.

"Australija je uvek bila veoma pozitivno iskustvo za mene, a Aus Open daleko najuspešniji moj grend slem. Volim da igram na Rod Lejver areni, volim pozitivne vibracije na ovom turniru. Svestan sam da me očekuje veliki izazov, ali sam spreman za njega. Da ne verujem u novi trijumf, ne bih došao ovde. Juriš na sedmu titulu je glavni razlog zašto sam ovde", poručio je Đoković.

On ističe da ne gleda mnogo unapred, jer je uvek fokusiran samo na narednog protivnika.

"Generalno, koncentracija i posvećenost igraju veoma važnu ulogu. To kako si mentalno pripremljen je najvažniji faktor, bez obzira da li braniš ili juriš titulu, jedino je bitno da se trudiš da pobediš i da sebe staviš u u tu poziciju".

Srpski as je još jednom ponovio da treba ići korak po korak i da tako razmišlja većina igrača.

"To nije kliše. Tako bi zaista trebalo da bude, jer se onda sve svodi na to koliko ste posvećeni i koliko ste energije uložili u pripremu i na sam taj meč. Naravno, podsvesno uvek gledaš i šire, pratiš žreb, ostale mečeve, potencijalne protivnike, jer zato si tu", naglasio je Đoković.

Srpski teniser dodao je da je ovogodišnji turnir novi ispit za njega, na kojem će pokušati da se predstavi u što boljem svetlu.

"Ne mogu da kopiram sve uspehe koje sam napravio prethodnih godina, to je iza mene, ali to ne znači da ne mogu da se potrudim da ih ponovim, ili čak poboljšam. Ne mogu da uđem u novu sezonu kao 2015, ili 2016. godine, jer se mnogo stvari desilo i imam i više iskustva, ali ono što mogu je da budem u formi koja će mi omogućiti da beležim dobre rezultate. Ja sam upravo radio i radim na tome i 2017. će sigurno biti veliki izazov za mene, na koji ću pokušati što bolje da odgovorim", naveo je Đoković, koji će ove godine, za razliku od prethodnih, biti drugi nosilac u Melburnu.

Novak Đoković osvojio je 12 grend slem titula u karijeri, od kojih polovinu na Aus Openu (2008, 2011, 2012, 2013, 2015. i 2016).



Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar