Ненад Маринковић у Турској: Уз тенкове идемо на тренинг!

Српски фудбалер испричао како изгледа живот на небезбедној граници Турске и Сирије...

Фудбал 16.01.2017 | 19:30
Ненад Маринковић у Турској: Уз тенкове идемо на тренинг!
Ненада Маринковића фудбалски пут одвео је у Гацијантеп, на границу између Турске и Сирије. Српски фудбалер живи и тренира на мање од 100 километара од ратне зоне и разореног града Алепа.

Бивши играч Партизана испричао је за "Курир" да није лако живети у таквом окружењу, да постоји страх, али да је већ навикао да на улицама свакодневно виђа тенкове.

"Идем на тренинге аутопутем, поред мене пролазе тенкови, који настављају ка Сирији, изнад лете хеликоптери и авиони... Мени је то већ постало уобичајено", изјавио је Маринковић.

Он каже да у граду има много миграната који одлазе ка Европи, али и велики број терориста.

"Из Гацијантепа ка Европи крећу бомбаши-самоубице. Сви они који су извршили терористичке нападе у европским градовима кренули су одавде. Они неће такве ствари да раде у овом граду, јер су везани за њега, а многи су и рођени у њему. Полиција покушава да их похапси, али је тешко. Недавно када су упали у један стан у којем су се налазили терористи убијено је девет полицијаца", открива Маринковић.

Крилни фудбалер каже да живи у безбеднијем делу града, али да није сигуран.

"У ово време нигде ниси безбедан, јер ако терористи одлуче да нападну, ураде то... Смештен сам у мало сигурнијем делу града. Имају две рампе које морају да се прођу како би се стигло до зграде у којој живим... Мада, то ништа не значи", открива Маринковић, који је једини Србин у Гацијантепу.

"Овде постоје два фудбласка клуба, одбојкашки, кошаркашки, рукометни, али колико ја знам једини сам Србин. Најхрабрији", уз осмех је завршио причу Ненад Маринковић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар