Nenad Marinković u Turskoj: Uz tenkove idemo na trening!

Srpski fudbaler ispričao kako izgleda život na nebezbednoj granici Turske i Sirije...

Fudbal 16.01.2017 | 19:30
Nenad Marinković u Turskoj: Uz tenkove idemo na trening!
Nenada Marinkovića fudbalski put odveo je u Gacijantep, na granicu između Turske i Sirije. Srpski fudbaler živi i trenira na manje od 100 kilometara od ratne zone i razorenog grada Alepa.

Bivši igrač Partizana ispričao je za "Kurir" da nije lako živeti u takvom okruženju, da postoji strah, ali da je već navikao da na ulicama svakodnevno viđa tenkove.

"Idem na treninge autoputem, pored mene prolaze tenkovi, koji nastavljaju ka Siriji, iznad lete helikopteri i avioni... Meni je to već postalo uobičajeno", izjavio je Marinković.

On kaže da u gradu ima mnogo migranata koji odlaze ka Evropi, ali i veliki broj terorista.

"Iz Gacijantepa ka Evropi kreću bombaši-samoubice. Svi oni koji su izvršili terorističke napade u evropskim gradovima krenuli su odavde. Oni neće takve stvari da rade u ovom gradu, jer su vezani za njega, a mnogi su i rođeni u njemu. Policija pokušava da ih pohapsi, ali je teško. Nedavno kada su upali u jedan stan u kojem su se nalazili teroristi ubijeno je devet policijaca", otkriva Marinković.

Krilni fudbaler kaže da živi u bezbednijem delu grada, ali da nije siguran.

"U ovo vreme nigde nisi bezbedan, jer ako teroristi odluče da napadnu, urade to... Smešten sam u malo sigurnijem delu grada. Imaju dve rampe koje moraju da se prođu kako bi se stiglo do zgrade u kojoj živim... Mada, to ništa ne znači", otkriva Marinković, koji je jedini Srbin u Gacijantepu.

"Ovde postoje dva fudblaska kluba, odbojkaški, košarkaški, rukometni, ali koliko ja znam jedini sam Srbin. Najhrabriji", uz osmeh je završio priču Nenad Marinković.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar