Коментар: Зики заслужује подршку!

По свим параметрима Ненад Зимоњић је заслужио да буде селектор Дејвис куп репрезентације Србије. Искусан је, наш је најбољи играч у дублу, стекао је поштовање како саиграча тако и тениских познавалаца широм света, много тога је прошао у каријери, а већ је дебитовао 2003. на месту шефа стручног штаба када је екипу увео у виши ранг такмичења.

Тенис 21.01.2017 | 10:15
Коментар: Зики заслужује подршку!
Иако су сви ову вест дочекали као новост, за оне који помно прате тенис она је била реалан и очекиван след догађаја. Представља само званичну потврду онога што се одавно шушкало у тениским круговима.

Када мало боље размислите, Зимоњић је без сумње најидеалније решење за ову позицију. Једино што уноси малу дозу збуњености је моменат у којем се све десило. Ненад жели још да игра, у Дохи је најавио да је направио план све до Вимблдона, пожелео да се што пре врати у првих 30 играча у дублу на свету, изабрао је већ партнере за неке турнире. Дакле, и даље хоће да се озбиљно бави тенисом.

Ако је све тако, зашто је онда Зимоњић сада прихватио да буде селектор? Зашто није могао да сачека да заврши играчку каријеру и потпуно се посвети тренерској? Одговоре на та питања сазнаћемо када Ненад дође у Србију и када нам се по први пут обрати као селектор.

Можда је Тениски савез могао да продужи уговор са Богданом Обрадовићем на још годину дана. Обрадовићев рад је био добар, репрезентација се већ десет година налази у елити. Ипак, из њима знаних разлога то се није догодило. Њему дугујемо хвала за све оно што је урадио за тим. А ако Обрадовићу дугујемо хвала, Зимоњићу дугујемо пуну подршку јер ако неко има знање, онда је то Ненад. Ако се нечије име изговара са поштовањем, то је онда Зимоњићево. Ако је неко добар педагог, а доста тога млади играчи могу да науче од њега, онда је то сигурно Зики.

Зато на почетку овог мандата њему и момцима треба ветар у леђа. Знање, квалитет и таленат сигурно има цела репрезентација. Пред њима је нови почетак. Сви се надамо успешан.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар