Шта је то збунило Штајнмајера?

Њемачки министар спољних послова Франк Валтер Штајнмајер изјавио је да би Доналд Трамп требало да пронађе сопствени стил као предсједник САД и додао да је збуњен помињањем нацистичке Њемачке за вријеме конференције за новинаре новог америчког предсједника.

Свијет 12.01.2017 | 22:14
Шта је то збунило Штајнмајера?
"Не умијем то да протумачим", рекао је Штајнмајер, пошто је Трамп током јучерашње конференције за новинаре оштро критиковао објављивање навода да Русија посједује компромитујуће податке о њему и да је подложан уцјени, истакавши да су то срамотне бесмислице и лажи какве би само њемачки нацисти могли да смисле.

"Тај догађај је покрио цијелу палету националних и страних политичких тема и није нам дао никакву већу сигурност о томе куда се САД крећу", рекао је Штајнмајер, преноси АП.

Штајнмајер је рекао новинарима у Берлину да не чита много објаве новоизабраног америчког предсједника на Твитеру и додао да је питање да ли Трамп може да се изрази преко Твитера.

"Барем ја не бих могао да формулишем идеју стране политике у 140 карактера", рекао је Штајнмајер.

Трамп је јуче критиковао објављивање навода да Русија посједује компромитујуће податке о њему и да је подложан уцјени, истакавши да су то срамотне бесмислице и лажи какве би само њемачки нацисти могли да смисле.

"То су бесмислице које су можда објавиле обавјештајне службе, ко зна... То никада није требало да буде написано нити објављено. Срамота је да такве информације буду објављене. То су лажи и то се није догодило", рекао је Трамп.

Према његовим ријечима, те тврдње је изнијела група његових противника, "болесних људи".

"То је нешто што би нацистичка Њемачка урадила", истакао је Трамп. Он је додао да је тужно када обавјештајни извјештаји процуре у штампу и да је то, прије свега, незаконито.

(Агенције)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Зоол

12.01.2017 21:49

Не знам шта се овај исцудјава када знамо да Гебелса и данас сматрају највећим манипулатором.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вила Равијојла

13.01.2017 09:21

Ех, ово што се сада дешава у Америци, је баш тотално неозбиљно. Значи, амерички демократи су тако поштени, да новоизабраном председнику не дозвољава, да се брани...од ЦНН и осталих, само зато што нису победили ....Боже које демократије.... горе него код нас

ОДГОВОРИТЕ