Šta je to zbunilo Štajnmajera?

Njemački ministar spoljnih poslova Frank Valter Štajnmajer izjavio je da bi Donald Tramp trebalo da pronađe sopstveni stil kao predsjednik SAD i dodao da je zbunjen pominjanjem nacističke Njemačke za vrijeme konferencije za novinare novog američkog predsjednika.

Svijet 12.01.2017 | 22:14
Šta je to zbunilo Štajnmajera?
"Ne umijem to da protumačim", rekao je Štajnmajer, pošto je Tramp tokom jučerašnje konferencije za novinare oštro kritikovao objavljivanje navoda da Rusija posjeduje kompromitujuće podatke o njemu i da je podložan ucjeni, istakavši da su to sramotne besmislice i laži kakve bi samo njemački nacisti mogli da smisle.

"Taj događaj je pokrio cijelu paletu nacionalnih i stranih političkih tema i nije nam dao nikakvu veću sigurnost o tome kuda se SAD kreću", rekao je Štajnmajer, prenosi AP.

Štajnmajer je rekao novinarima u Berlinu da ne čita mnogo objave novoizabranog američkog predsjednika na Tviteru i dodao da je pitanje da li Tramp može da se izrazi preko Tvitera.

"Barem ja ne bih mogao da formulišem ideju strane politike u 140 karaktera", rekao je Štajnmajer.

Tramp je juče kritikovao objavljivanje navoda da Rusija posjeduje kompromitujuće podatke o njemu i da je podložan ucjeni, istakavši da su to sramotne besmislice i laži kakve bi samo njemački nacisti mogli da smisle.

"To su besmislice koje su možda objavile obavještajne službe, ko zna... To nikada nije trebalo da bude napisano niti objavljeno. Sramota je da takve informacije budu objavljene. To su laži i to se nije dogodilo", rekao je Tramp.

Prema njegovim riječima, te tvrdnje je iznijela grupa njegovih protivnika, "bolesnih ljudi".

"To je nešto što bi nacistička Njemačka uradila", istakao je Tramp. On je dodao da je tužno kada obavještajni izvještaji procure u štampu i da je to, prije svega, nezakonito.

(Agencije)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Zool

12.01.2017 21:49

Ne znam šta se ovaj iscudjava kada znamo da Gebelsa i danas smatraju najvećim manipulatorom.

ODGOVORITE
Name

Vila Ravijojla

13.01.2017 09:21

Eh, ovo što se sada dešava u Americi, je baš totalno neozbiljno. Znači, američki demokrati su tako pošteni, da novoizabranom predsedniku ne dozvoljava, da se brani...od CNN i ostalih, samo zato što nisu pobedili ....Bože koje demokratije.... gore nego kod nas

ODGOVORITE