Полиција збуњена: Докази пркосили логици

Криминалистичка полиција ЦЈБ Бањалука већ три дана покушава да разријеши енигму око смрти Р. В. (59) из овог града који је, према прелиминарним резултатима истраге, извршио самоубиство тако што је сам себи испалио два метка у главу?!

Република Српска 12.01.2017 | 21:35
Полиција збуњена: Докази пркосили логици
Мистериозни суицид откривен је у уторак у 10.45 када је Р. В. пронађен мртав у својој кући у улици 1 300 каплара у насељу Кочичев вијенац. Тело је пронашао син од Р. В. који је морао да обије улазна врата, јер је кућа изнутра била закључана.

Оца је затекао у локви крви са три ране на глави и одмах је позвао полицију. У први мах и истражиоцима је све дјеловало као убиство, али су докази пркосили логици, пише Српскацафе.

"Поред тела је пронађен пиштољ 'берета', две чауре тог оружја, као и једно зрно од метка", појаснио извор близак истрази.

Он каже да се мртвозорник није могао изјаснити о околностима смрти, па је Окружно јавно тужилаштво Бањалука наложило да се уради обдукција, као и вјештачење свих трагова и испоставило се да је ипак реч о самоубиству.

"Прелиминарни резултати обдукције потврдили су да је Р. В. сам себи испалио два метка у главу. То јесте несхватљиво, али се испоставило као итекако могуће. Налази обдукције указују да су хици испаљени из близине, односно да је цијев пиштоља била прислоњена на главу покојника."

"Радило се о двије ране, устрелној и прострелној. Оно што је кључно је то да први метак није био смртоносан и Р. В. је преминуо тек од другог метка", рекао је извор из истраге, наводећи да је друго зрно од метка пронађено у глави покојника.

Чекајући резултате обдукције и инспектори за крвне деликте дошли су до сазнања који су указивали да је Р. В. извршио самоубиство.

Томе у прилог ишле су и изјаве чланова његове породице, комшија… Све је потврђено и парафинском рукавицом, јер су на рукама, али и на одјећи, посебно рукаву од Р. В. откривени трагови барута.

Ипак, истрага о овом мистериозном случају још није завршена и коначну одлуку донеће тужилаштво након што им се доставље налази свих вјештачења.

(Српскацафе.цом)
(Фото: Илустрација)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Глупости

12.01.2017 21:22

Нико себи не мозе испалити два метка у главу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

13.01.2017 06:45

Не лупај . Момак из истог града, нецу да га именујем је добио метак из пистоља кроз уста и врат који није ниста остетио . Није ниста осјетио у тренутку. Превијен је и без икаквих посљедица, није падао у несвјест. Тако је и овај нестртник мога да пуца и да му метак ниста не остети а другим да се докрајци.

Name

Михаило Микиц

13.01.2017 07:51

Мозе, мозе. И Професор Кољевиц видеци куда СРБе одведе његова политика је испалио себи у главу два метка, и тако изврсио самоубиство..

Name

Мртвозорник

12.01.2017 22:56

Мозе се испалити сам себи два метка у главу...под условом да први метак продје кроз тзв. мртву зону мозга... Други обицно буде смртоносан...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микиц

13.01.2017 00:01

Глупости, нисте тако размисљати када је познати СРБски политицар са Пала при крају рата такодје изврсио самоубиство и себи одузео зивот са два метка пуцајуци из пистоља себи у главу. Први пут када је цовјек опалио себи метак у главу и видио да није добро пуцао опалио је и други пут. Ако је могло самобиство тада да се изврси са два метка испаљена себи у главу засто неби могло и сада? Да ли је њима неко помагао за време самоубиства је друго питање на које треба полиција да одговори. Заиста СРБи имају кратке памцење ако СРБи уопсте несто и памте!

ОДГОВОРИТЕ