Policija zbunjena: Dokazi prkosili logici

Kriminalistička policija CJB Banjaluka već tri dana pokušava da razriješi enigmu oko smrti R. V. (59) iz ovog grada koji je, prema preliminarnim rezultatima istrage, izvršio samoubistvo tako što je sam sebi ispalio dva metka u glavu?!

Republika Srpska 12.01.2017 | 21:35
Policija zbunjena: Dokazi prkosili logici
Misteriozni suicid otkriven je u utorak u 10.45 kada je R. V. pronađen mrtav u svojoj kući u ulici 1 300 kaplara u naselju Kočičev vijenac. Telo je pronašao sin od R. V. koji je morao da obije ulazna vrata, jer je kuća iznutra bila zaključana.

Oca je zatekao u lokvi krvi sa tri rane na glavi i odmah je pozvao policiju. U prvi mah i istražiocima je sve djelovalo kao ubistvo, ali su dokazi prkosili logici, piše Srpskacafe.

"Pored tela je pronađen pištolj 'bereta', dve čaure tog oružja, kao i jedno zrno od metka", pojasnio izvor blizak istrazi.

On kaže da se mrtvozornik nije mogao izjasniti o okolnostima smrti, pa je Okružno javno tužilaštvo Banjaluka naložilo da se uradi obdukcija, kao i vještačenje svih tragova i ispostavilo se da je ipak reč o samoubistvu.

"Preliminarni rezultati obdukcije potvrdili su da je R. V. sam sebi ispalio dva metka u glavu. To jeste neshvatljivo, ali se ispostavilo kao itekako moguće. Nalazi obdukcije ukazuju da su hici ispaljeni iz blizine, odnosno da je cijev pištolja bila prislonjena na glavu pokojnika."

"Radilo se o dvije rane, ustrelnoj i prostrelnoj. Ono što je ključno je to da prvi metak nije bio smrtonosan i R. V. je preminuo tek od drugog metka", rekao je izvor iz istrage, navodeći da je drugo zrno od metka pronađeno u glavi pokojnika.

Čekajući rezultate obdukcije i inspektori za krvne delikte došli su do saznanja koji su ukazivali da je R. V. izvršio samoubistvo.

Tome u prilog išle su i izjave članova njegove porodice, komšija… Sve je potvrđeno i parafinskom rukavicom, jer su na rukama, ali i na odjeći, posebno rukavu od R. V. otkriveni tragovi baruta.

Ipak, istraga o ovom misterioznom slučaju još nije završena i konačnu odluku doneće tužilaštvo nakon što im se dostavlje nalazi svih vještačenja.

(Srpskacafe.com)
(Foto: Ilustracija)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Gluposti

12.01.2017 22:22

Niko sebi ne moze ispaliti dva metka u glavu

ODGOVORITE
Name

Igor

13.01.2017 07:45

Ne lupaj . Momak iz istog grada, necu da ga imenujem je dobio metak iz pistolja kroz usta i vrat koji nije nista ostetio . Nije nista osjetio u trenutku. Previjen je i bez ikakvih posljedica, nije padao u nesvjest. Tako je i ovaj nestrtnik moga da puca i da mu metak nista ne osteti a drugim da se dokrajci.

Name

Mihailo Mikic

13.01.2017 08:51

Moze, moze. I Profesor Koljevic videci kuda SRBe odvede njegova politika je ispalio sebi u glavu dva metka, i tako izvrsio samoubistvo..

Name

Mrtvozornik

12.01.2017 23:56

Moze se ispaliti sam sebi dva metka u glavu...pod uslovom da prvi metak prodje kroz tzv. mrtvu zonu mozga... Drugi obicno bude smrtonosan...

ODGOVORITE
Name

Mihailo Mikic

13.01.2017 01:01

Gluposti, niste tako razmisljati kada je poznati SRBski politicar sa Pala pri kraju rata takodje izvrsio samoubistvo i sebi oduzeo zivot sa dva metka pucajuci iz pistolja sebi u glavu. Prvi put kada je covjek opalio sebi metak u glavu i vidio da nije dobro pucao opalio je i drugi put. Ako je moglo samobistvo tada da se izvrsi sa dva metka ispaljena sebi u glavu zasto nebi moglo i sada? Da li je njima neko pomagao za vreme samoubistva je drugo pitanje na koje treba policija da odgovori. Zaista SRBi imaju kratke pamcenje ako SRBi uopste nesto i pamte!

ODGOVORITE