Држи краве напољу на -20 и дан и ноћ

Ниске температуре су проблем, не само за људе, већ и за животиње, а у селу Алакинцу код Сурдулице стадо крава мјесецима живи на ливади, сад прекривеној снијегом.

Србија 12.01.2017 | 20:55
Држи краве напољу на -20 и дан и ноћ
ако су мјештани пријављивали власника, краве су и сада даноноћно на ливади.

На минус 20 степени једина заштита за стадо крава је шибље на ливади прекривеној снијегом. Сијено које им власник једном дневно даје помијешано је са изметом и једина им је храна.

„Ово је баш дно дна, да се овако животиње муче. Има штале недалеко, близу је. Не знам, ово је превазишло све. Цијела околина, сви причају о томе“, наводи један грађанин Алакинца.

Његова суграђанка додаје: „Греота. Стварно је жалосно. Имам мачку коју чувам у соби“.

Када ожедне ногама разбијају лед како би дошле до мало воде.

Власник стада признаје да он годинама тако гаји краве и да је боље да буду на отвореном на хладноћи него у стаји.

„Увијек овде бораве, три године непрекидно.“

„Зар није то мучење?“



„Није. Приђите па их снимите ближе, можда у шталу да дођете, тамо ми је слабија стока“. Краве су специфичне животиње и могу да издрже хладноћу, али на сувом и у затвореном простору.

Мјештани о свему обавијестили све надлежне инспекције, али нико власнику није наредио да краве врати у стају.

„Ја бих њега везао овдје и никакво друго суђење није потребно. Вежи га само ту", каже један од мјештана.

Ипак, власник стада је обећао да ће краве пребацити у стају, али није прецизирао када ће се то догодити.

(Б92)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

лијан

12.01.2017 20:13

Да Бог сацува каквих умова!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗМАЈ

12.01.2017 20:25

Краве у шталу ,Газда у затвор одмах обавезно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Роки

12.01.2017 20:30

У затвор са њим а краве у његову куцу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рудоња

12.01.2017 20:47

Назалост има таквих јос,има их који је дрзао свиње затворене у старим аутима и љети и зими,али нема закона за такве монструме

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мљекар

12.01.2017 23:40

Ми смо некада краве зими у стајама толико топлили да је само спорет требао и онда сам на западу видио да држе краве преко ноћи у зимском периоду на отвореном. Можда није било минус 20 али испод нуле у сваком случају и кажу то је ок. Моје краве би поцркале на оној хладноћи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГЛУХ ,, НИЈЕМОГ не Разуми ,!!

13.01.2017 00:34

Он је ГЛУХ и безобразан а ЖИВОТИЊЕ су ЊЕМЕ ,, јер немогу Гиворит То је чисти доказ колико човјек може бити УМНО БОЛЕСТАН И Жалосно ЈЕ да ЖИВОТИЊЕ ИСПАШТАЈУ ни криве ни дужне. ГДЈЕ СУ ОНИ ШТО СЕ БОРЕ ЗА ПРАВА ЖИВОТИЊА , треба га ПОДХИТНО ПРИЈАВИТ . Када СОЦИЈАЛО може одузети дјете ОД породице када је злоставља . То исто треба њему ,, ОДУЗЕТ ЖИВОТИЊЕ и смјестити на сигурно а њега ЗАТВОРИТИ , или оставити на ЛИВАДИ са једном кором ХЉЕБА ,!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ловац

13.01.2017 05:56

У Канади постује ранцеви у планинама гдје краве и телад цјело врињеме буди вани а и постоје стала у виду настрешнице и супе саме се Теле и Нема шускања и Нема проблема природна зивотиња Сам обилазе и цисту воду и сјено дају зими .У Аустрији се у последњег време праве стале отворени типа са настрешницом краве бораве вани. Нема гријања и затварања прозора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВЕТЕРИНАР

13.01.2017 11:14

ЛОВЦЕ У ПРАВУ СИ,ПОСТОЈЕ РАНЦЕВИ КОЈЕ ОПИСУЈЕС АЛИ КАО СТО ВИДИМ НЕ ЗНАС ДА ЈЕ ТО САСВИМ ДРУГА СОРТА ГОВЕЦЕТА ТЗВ ЛОНГХОРН КОЈА ЈЕ ЈАКО ОТПОРНА НА СВЕ ВРЕМЕНСКЕ УСЛОВЕ

Name

Мехина

13.01.2017 08:44

Идиот болесни.треба њега напоље.зивотиње не говоре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

14.01.2017 00:25

ПА ЉУДИ МИ СМО СВИ МУЧЕНИЦИ САМО КАД БИ СВЕ МОГЛИ ДА СНИМИТЕ НЕ БИ МОГЛО СТАТИ У У ЧИТАВУ НАШУ РЕП. СРПСКУ ПО ЦЕСТАМА ПОПЛАВЕ ТРЕБАЈУ ЧАМЦИ ДО ДУШЕ СВИ ИМАЈУ АУТА ПА НЕ ВИДЕ КОГА ТО ЗАНИМА РАДНИЦИ ДРХТЕ У ТРГОВИНАМА БЕЗ ГРИЈАЊА И ПЛАТЕ БОЛНИЦЕ НЕМАЈУ НИ ПОСТЕЉИНЕ НИ ЈАСТУКА НИ ГРИЈАЊА ВИ СЕ РАСПИТАЈТЕ ПА ЋЕ ТЕ САЗНАТИ АЛИ ВАС ЈЕ МАЛО ДА ТО СВЕ МОЖЕТЕ ПОФАТАТИ НАРОД БЛЕЈИ СВАКОМ ДОБРО КУДА ИДЕ РЕП. СРПСКА НИЈЕ ВАЉДА ДА ЈЕ БОЉИ ДИО БИХ.ТО САМО НЕ ПРИЗНАЈУ ОНИ КОИ НЕ ЧЕ ДА ВИДЕ АЛИ СВЕ ЈЕ ЈАСНО КО ДАН.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Турбоскара

14.01.2017 06:10

Ма није то истина па нас председник баја сви баја у бастљи бајсону казе да се код нас најбоље зиви у европи а бас су и краве биле неки дан у згради владе добили топал онрок Добиле и визу за америку за ингуренцију трампа.Све је то бакирпва лаз и удар на бају и напад на рс. Па код нас се незна ко боље зиви народ или стока исто је то ко бубрег у лоју.У затвор неиду ови сто су покрали милионе а камоли овај за краве зн ја нас *ебо ти нас.

Name

Стварно

14.01.2017 17:55

Одједном смо борци за "кравија права" ми овдје на балкану. Погосподили се сви па мислимо да краве требаји централно гријање, каква глупост, каква небулоза.

ОДГОВОРИТЕ