Drži krave napolju na -20 i dan i noć

Niske temperature su problem, ne samo za ljude, već i za životinje, a u selu Alakincu kod Surdulice stado krava mjesecima živi na livadi, sad prekrivenoj snijegom.

Srbija 12.01.2017 | 20:55
Drži krave napolju na -20 i dan i noć
ako su mještani prijavljivali vlasnika, krave su i sada danonoćno na livadi.

Na minus 20 stepeni jedina zaštita za stado krava je šiblje na livadi prekrivenoj snijegom. Sijeno koje im vlasnik jednom dnevno daje pomiješano je sa izmetom i jedina im je hrana.

„Ovo je baš dno dna, da se ovako životinje muče. Ima štale nedaleko, blizu je. Ne znam, ovo je prevazišlo sve. Cijela okolina, svi pričaju o tome“, navodi jedan građanin Alakinca.

Njegova sugrađanka dodaje: „Greota. Stvarno je žalosno. Imam mačku koju čuvam u sobi“.

Kada ožedne nogama razbijaju led kako bi došle do malo vode.

Vlasnik stada priznaje da on godinama tako gaji krave i da je bolje da budu na otvorenom na hladnoći nego u staji.

„Uvijek ovde borave, tri godine neprekidno.“

„Zar nije to mučenje?“



„Nije. Priđite pa ih snimite bliže, možda u štalu da dođete, tamo mi je slabija stoka“. Krave su specifične životinje i mogu da izdrže hladnoću, ali na suvom i u zatvorenom prostoru.

Mještani o svemu obavijestili sve nadležne inspekcije, ali niko vlasniku nije naredio da krave vrati u staju.

„Ja bih njega vezao ovdje i nikakvo drugo suđenje nije potrebno. Veži ga samo tu", kaže jedan od mještana.

Ipak, vlasnik stada je obećao da će krave prebaciti u staju, ali nije precizirao kada će se to dogoditi.

(B92)

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

lijan

12.01.2017 20:13

Da Bog sacuva kakvih umova!!!

ODGOVORITE
Name

ZMAJ

12.01.2017 20:25

Krave u štalu ,Gazda u zatvor odmah obavezno.

ODGOVORITE
Name

Roki

12.01.2017 20:30

U zatvor sa njim a krave u njegovu kucu

ODGOVORITE
Name

Rudonja

12.01.2017 20:47

Nazalost ima takvih jos,ima ih koji je drzao svinje zatvorene u starim autima i ljeti i zimi,ali nema zakona za takve monstrume

ODGOVORITE
Name

Mljekar

12.01.2017 23:40

Mi smo nekada krave zimi u stajama toliko toplili da je samo sporet trebao i onda sam na zapadu vidio da drže krave preko noći u zimskom periodu na otvorenom. Možda nije bilo minus 20 ali ispod nule u svakom slučaju i kažu to je ok. Moje krave bi pocrkale na onoj hladnoći.

ODGOVORITE
Name

GLUH ,, NIJEMOG ne Razumi ,!!

13.01.2017 00:34

On je GLUH i bezobrazan a ŽIVOTINJE su NJEME ,, jer nemogu Givorit To je čisti dokaz koliko čovjek može biti UMNO BOLESTAN I Žalosno JE da ŽIVOTINJE ISPAŠTAJU ni krive ni dužne. GDJE SU ONI ŠTO SE BORE ZA PRAVA ŽIVOTINJA , treba ga PODHITNO PRIJAVIT . Kada SOCIJALO može oduzeti djete OD porodice kada je zlostavlja . To isto treba njemu ,, ODUZET ŽIVOTINJE i smjestiti na sigurno a njega ZATVORITI , ili ostaviti na LIVADI sa jednom korom HLJEBA ,!!

ODGOVORITE
Name

Lovac

13.01.2017 05:56

U Kanadi postuje rancevi u planinama gdje krave i telad cjelo vrinjeme budi vani a i postoje stala u vidu nastrešnice i supe same se Tele i Nema šuskanja i Nema problema prirodna zivotinja Sam obilaze i cistu vodu i sjeno daju zimi .U Austriji se u poslednjeg vreme prave stale otvoreni tipa sa nastrešnicom krave borave vani. Nema grijanja i zatvaranja prozora.

ODGOVORITE
Name

VETERINAR

13.01.2017 11:14

LOVCE U PRAVU SI,POSTOJE RANCEVI KOJE OPISUJES ALI KAO STO VIDIM NE ZNAS DA JE TO SASVIM DRUGA SORTA GOVECETA TZV LONGHORN KOJA JE JAKO OTPORNA NA SVE VREMENSKE USLOVE

Name

Mehina

13.01.2017 08:44

Idiot bolesni.treba njega napolje.zivotinje ne govore.

ODGOVORITE
Name

BOBA

14.01.2017 00:25

PA LJUDI MI SMO SVI MUČENICI SAMO KAD BI SVE MOGLI DA SNIMITE NE BI MOGLO STATI U U ČITAVU NAŠU REP. SRPSKU PO CESTAMA POPLAVE TREBAJU ČAMCI DO DUŠE SVI IMAJU AUTA PA NE VIDE KOGA TO ZANIMA RADNICI DRHTE U TRGOVINAMA BEZ GRIJANJA I PLATE BOLNICE NEMAJU NI POSTELJINE NI JASTUKA NI GRIJANJA VI SE RASPITAJTE PA ĆE TE SAZNATI ALI VAS JE MALO DA TO SVE MOŽETE POFATATI NAROD BLEJI SVAKOM DOBRO KUDA IDE REP. SRPSKA NIJE VALJDA DA JE BOLJI DIO BIH.TO SAMO NE PRIZNAJU ONI KOI NE ČE DA VIDE ALI SVE JE JASNO KO DAN.

ODGOVORITE
Name

Turboskara

14.01.2017 06:10

Ma nije to istina pa nas predsednik baja svi baja u bastlji bajsonu kaze da se kod nas najbolje zivi u evropi a bas su i krave bile neki dan u zgradi vlade dobili topal onrok Dobile i vizu za ameriku za ingurenciju trampa.Sve je to bakirpva laz i udar na baju i napad na rs. Pa kod nas se nezna ko bolje zivi narod ili stoka isto je to ko bubreg u loju.U zatvor neidu ovi sto su pokrali milione a kamoli ovaj za krave zn ja nas *ebo ti nas.

Name

Stvarno

14.01.2017 17:55

Odjednom smo borci za "kravija prava" mi ovdje na balkanu. Pogospodili se svi pa mislimo da krave trebaji centralno grijanje, kakva glupost, kakva nebuloza.

ODGOVORITE