Изненадна одлука Иванке Трамп

Ћерка новоизабраног председника САД Иванка Трамп најавила је да се повлачи из породичног бизниса. Ова одлука изненадила је америчку јавност пре свега због чињенице да Доналд Трамп на својој јучерашњој конференцији није споменуо Иванкино повлачење.

Свијет 12.01.2017 | 14:52
Изненадна одлука Иванке Трамп
Иванка Трамп је своју одлуку објавила на Фејсбуку:

Након што мој отац и званично ступи на место председника, ја више нећу бити укључена у послове управљања и пословања компаније. Уверена сам да ће наша компанија наставити да иде путем развоја.

Трампова наследница је додала да се повлачи и из своје компаније за производњу обуће, те да је све послове предала Ебигејл Клем, која ће водити цео бизнис Иванкиног бренда све док њен отац буде обављао функцију председника САД.

Иванка је навела да ће њена браћа надгледати организацију Трамп и да је сигурна у њихову способност да посао доведу у ред.

Иванка планира да се са породицом пресели из Њујорка у Вашингтон, пре свега због посла који ће обављати њен супруг Џаред Кушнер, ког је трамп поставио за специјалног саветника у Белој кући. Иванка је додала да ће "највише пажње посветити деци".

Подсетимо, Доналд Трамп је на јучерашњој конференцији за новинаре потврдио да је и званично предао контролу над пословним царством својим синовима Дону Јуниору и Ерику, у жељи да избегне сукоб интереса након што уђе у Белу кућу.

Овај потез Иванке Трамп може се тумачити и из другог угла, нарочито након учесталих тврдњи америчких медија да ће она бити та која ће заправо обављати функцију прве даме САД, а не њена маћеха Меланија. У птилог томе иде и чињеница да је Доналд Трамп своју ћерку водио на састанак са јапанским премијером Шинзоом Абеом, али и то да је Иванка била можда један од кључних фактора у Трамповој кампањи, с озиром да је својим говорима и одмереним наступима привукла добар део младих Американаца да гласају за њеног оца.

Поред тога, не постоји ниједан разлог да Трамп својој шармантној ћерки не препусти управљање над компанијом, нарочито након што се показала изузетно талентованом, како за бизнис, тако и за односе са јавношћу.

Након сусрета са Абеом, јапанска штампа је увелико писала о могућности да млада Иванка постане амбасадор САД у Токију.

"Ретко се виђа да члан породице присуствује првим званичним састанцима, када су и неформалног карактера, али није изненађујуће будући да се она бави политиком" рекао је тада стручњак за међународне односе са Универзитета Нигата Јошинобу Јамамото, додајући да је њено присуство "у сваком случају било у стилу Трампових".

Извор: Блиц
Фото: Реутерс

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

цобер

12.01.2017 13:57

Шта је ово???чуј повлачи се из породичног бисниса јер је бабо на власти??????А овдје Додо развија породични бизнис да му дјеца не би отишла кривим путем,Па што се Трумп кандидовао ???????????

ОДГОВОРИТЕ
Name

мики цхицаго

12.01.2017 14:52

Ма то са водјењем породицног бизниса' се и овде у УСА и данас ради само не овако јавно као у РС него се тај бизнис ко фол пребаци на цланове породице, адвокатске фирме,....

Name

Хало Бошњаци

12.01.2017 15:01

Не брините се ви за Додикову дјецу.Имате ви својих проблема у Федерацији

ОДГОВОРИТЕ
Name

марко Савиц

12.01.2017 15:52

Гдје ли ти видје Босњаке ?? Гарант ти неки балавац