Iznenadna odluka Ivanke Tramp

Ćerka novoizabranog predsednika SAD Ivanka Tramp najavila je da se povlači iz porodičnog biznisa. Ova odluka iznenadila je američku javnost pre svega zbog činjenice da Donald Tramp na svojoj jučerašnjoj konferenciji nije spomenuo Ivankino povlačenje.

Svijet 12.01.2017 | 14:52
Iznenadna odluka Ivanke Tramp
Ivanka Tramp je svoju odluku objavila na Fejsbuku:

Nakon što moj otac i zvanično stupi na mesto predsednika, ja više neću biti uključena u poslove upravljanja i poslovanja kompanije. Uverena sam da će naša kompanija nastaviti da ide putem razvoja.

Trampova naslednica je dodala da se povlači i iz svoje kompanije za proizvodnju obuće, te da je sve poslove predala Ebigejl Klem, koja će voditi ceo biznis Ivankinog brenda sve dok njen otac bude obavljao funkciju predsednika SAD.

Ivanka je navela da će njena braća nadgledati organizaciju Tramp i da je sigurna u njihovu sposobnost da posao dovedu u red.

Ivanka planira da se sa porodicom preseli iz Njujorka u Vašington, pre svega zbog posla koji će obavljati njen suprug Džared Kušner, kog je tramp postavio za specijalnog savetnika u Beloj kući. Ivanka je dodala da će "najviše pažnje posvetiti deci".

Podsetimo, Donald Tramp je na jučerašnjoj konferenciji za novinare potvrdio da je i zvanično predao kontrolu nad poslovnim carstvom svojim sinovima Donu Junioru i Eriku, u želji da izbegne sukob interesa nakon što uđe u Belu kuću.

Ovaj potez Ivanke Tramp može se tumačiti i iz drugog ugla, naročito nakon učestalih tvrdnji američkih medija da će ona biti ta koja će zapravo obavljati funkciju prve dame SAD, a ne njena maćeha Melanija. U ptilog tome ide i činjenica da je Donald Tramp svoju ćerku vodio na sastanak sa japanskim premijerom Šinzoom Abeom, ali i to da je Ivanka bila možda jedan od ključnih faktora u Trampovoj kampanji, s ozirom da je svojim govorima i odmerenim nastupima privukla dobar deo mladih Amerikanaca da glasaju za njenog oca.

Pored toga, ne postoji nijedan razlog da Tramp svojoj šarmantnoj ćerki ne prepusti upravljanje nad kompanijom, naročito nakon što se pokazala izuzetno talentovanom, kako za biznis, tako i za odnose sa javnošću.

Nakon susreta sa Abeom, japanska štampa je uveliko pisala o mogućnosti da mlada Ivanka postane ambasador SAD u Tokiju.

"Retko se viđa da član porodice prisustvuje prvim zvaničnim sastancima, kada su i neformalnog karaktera, ali nije iznenađujuće budući da se ona bavi politikom" rekao je tada stručnjak za međunarodne odnose sa Univerziteta Nigata Jošinobu Jamamoto, dodajući da je njeno prisustvo "u svakom slučaju bilo u stilu Trampovih".

Izvor: Blic
Foto: Reuters

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

cober

12.01.2017 13:57

Šta je ovo???čuj povlači se iz porodičnog bisnisa jer je babo na vlasti??????A ovdje Dodo razvija porodični biznis da mu djeca ne bi otišla krivim putem,Pa što se Trump kandidovao ???????????

ODGOVORITE
Name

miki chicago

12.01.2017 14:52

Ma to sa vodjenjem porodicnog biznisa' se i ovde u USA i danas radi samo ne ovako javno kao u RS nego se taj biznis ko fol prebaci na clanove porodice, advokatske firme,....

Name

Halo Bošnjaci

12.01.2017 15:01

Ne brinite se vi za Dodikovu djecu.Imate vi svojih problema u Federaciji

ODGOVORITE
Name

marko Savic

12.01.2017 15:52

Gdje li ti vidje Bosnjake ?? Garant ti neki balavac