Седам дана живе без струје и воде

Мјештани Иванице, повратничког мјеста у федералној општини Равно, блокирали су јуче гранични прелаз према Дубровнику огорчени што већ седми дан немају струју, воду, ни телефонске линије, због чега непрестано страхују за дјецу, обољеле и старе.

Република Српска 12.01.2017 | 13:31
Седам дана живе без струје и воде
Мјештани поручују да надлежна електродистрибуција "Електропривреде Хрватске заједнице Херцег-Босна" из Мостара не отклања хаварију насталу падом далековода у недавном невремену. Кажу да су јуче организовали једночасовну блокаду упозорења, те да ће, уколико проблем не буде ријешен у наредна 24 часа, у потпуности блокирати гранични прелаз према Хрватској.

"Већ седми дан се ништа не рјешава. А кад немамо струју, немамо ни воду, јер не раде агрегати за чатрње. Остали смо и без телефонских линија, јер ни репетитор нема струје. Далековод за Дубровник обновили су људи из Требиња и били спремни да обнове и овај наш, али су из Равног поручили да то није њихова надлежност" каже мјештанин Александар Милићевић.

Он је нагласио да је ово већ трећи Божић који мјештани "туристичког насеља на граници са Европском унијом" дочекују без струје.

"На нас су одавно заборавили у општини Равно, што ме ни ни не чуди јер ниједан представник власти у овој федералној општини данас не живи на Иваници и не дијели судбину овдашњег народа. Из Равног су јуче били само поштари који су нам донијели рачуне за струју и на њима нам пожељели срећне празнике" каже Милићевић.

Без електричне енергије је и гранични прелаз на Иваници, чији службеници нису у могућност да обављају ни редовне провјере путника, а умјесто у својим канцеларијама послове контроле преласка границе обављају из службеног комбија.

Новинарске екипе у повратку среле су и електричаре једне компаније из Тузле, која је од јуче ангажована на обнови далековода и отклањању хаварије на електромрежи. Свој посао на Иваници, како нам кажу, требало би да заврше до данас.

Снијег блокирао прелаз

Гранични прелази Требимља - Чепикуће и Иваница - Горњи Бргат били су јуче ујутро затворени за саобраћај, потврђено је у Граничној полицији БиХ. Портпарол Граничне полиције Санела Дујковић рекла је да је прелаз Иваница био затворен због протеста мјештана овог насеља.

Саобраћајна комуникација према граничном прелазу Требимља - Чепикуће прекинута је због сњежних наноса.

"Према нашим информацијама, ради се на рашчишћавању пута који води до прелаза и очекује се да ће ускоро преко овог прелаза бити омогућен саобраћај" каже Дујковићева.

Извор: Глас Српске

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Требињац

12.01.2017 13:47

Па побогу Чаки Раде Моћни и сви остали пријавите се у мјесту боравка; то јест у Општини Равно; гласајте за српске странке, побиједите и владајте јер сте већина у тој општини. Манипулише вас Средановић и екипа којо узму паре о ХДЗ а.Што да вам пусте струју кад нигдје нема уписано да зивите на Иваници.Доста је вашег курвања , рјешавајте своје питање легитимним средствима.

ОДГОВОРИТЕ