Sedam dana žive bez struje i vode

Mještani Ivanice, povratničkog mjesta u federalnoj opštini Ravno, blokirali su juče granični prelaz prema Dubrovniku ogorčeni što već sedmi dan nemaju struju, vodu, ni telefonske linije, zbog čega neprestano strahuju za djecu, oboljele i stare.

Republika Srpska 12.01.2017 | 13:31
Sedam dana žive bez struje i vode
Mještani poručuju da nadležna elektrodistribucija "Elektroprivrede Hrvatske zajednice Herceg-Bosna" iz Mostara ne otklanja havariju nastalu padom dalekovoda u nedavnom nevremenu. Kažu da su juče organizovali jednočasovnu blokadu upozorenja, te da će, ukoliko problem ne bude riješen u naredna 24 časa, u potpunosti blokirati granični prelaz prema Hrvatskoj.

"Već sedmi dan se ništa ne rješava. A kad nemamo struju, nemamo ni vodu, jer ne rade agregati za čatrnje. Ostali smo i bez telefonskih linija, jer ni repetitor nema struje. Dalekovod za Dubrovnik obnovili su ljudi iz Trebinja i bili spremni da obnove i ovaj naš, ali su iz Ravnog poručili da to nije njihova nadležnost" kaže mještanin Aleksandar Milićević.

On je naglasio da je ovo već treći Božić koji mještani "turističkog naselja na granici sa Evropskom unijom" dočekuju bez struje.

"Na nas su odavno zaboravili u opštini Ravno, što me ni ni ne čudi jer nijedan predstavnik vlasti u ovoj federalnoj opštini danas ne živi na Ivanici i ne dijeli sudbinu ovdašnjeg naroda. Iz Ravnog su juče bili samo poštari koji su nam donijeli račune za struju i na njima nam poželjeli srećne praznike" kaže Milićević.

Bez električne energije je i granični prelaz na Ivanici, čiji službenici nisu u mogućnost da obavljaju ni redovne provjere putnika, a umjesto u svojim kancelarijama poslove kontrole prelaska granice obavljaju iz službenog kombija.

Novinarske ekipe u povratku srele su i električare jedne kompanije iz Tuzle, koja je od juče angažovana na obnovi dalekovoda i otklanjanju havarije na elektromreži. Svoj posao na Ivanici, kako nam kažu, trebalo bi da završe do danas.

Snijeg blokirao prelaz

Granični prelazi Trebimlja - Čepikuće i Ivanica - Gornji Brgat bili su juče ujutro zatvoreni za saobraćaj, potvrđeno je u Graničnoj policiji BiH. Portparol Granične policije Sanela Dujković rekla je da je prelaz Ivanica bio zatvoren zbog protesta mještana ovog naselja.

Saobraćajna komunikacija prema graničnom prelazu Trebimlja - Čepikuće prekinuta je zbog snježnih nanosa.

"Prema našim informacijama, radi se na raščišćavanju puta koji vodi do prelaza i očekuje se da će uskoro preko ovog prelaza biti omogućen saobraćaj" kaže Dujkovićeva.

Izvor: Glas Srpske

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Trebinjac

12.01.2017 13:47

Pa pobogu Čaki Rade Moćni i svi ostali prijavite se u mjestu boravka; to jest u Opštini Ravno; glasajte za srpske stranke, pobijedite i vladajte jer ste većina u toj opštini. Manipuliše vas Sredanović i ekipa kojo uzmu pare o HDZ a.Što da vam puste struju kad nigdje nema upisano da zivite na Ivanici.Dosta je vašeg kurvanja , rješavajte svoje pitanje legitimnim sredstvima.

ODGOVORITE