Дакар рели: Четири етапе аргентинског пакла - Сагмајстер не попушта!

После отказане девете, данас је на програму 10. етапа Дакар релија у никад тежим временским условима.

Остали спортови 12.01.2017 | 16:15
Дакар рели: Четири етапе аргентинског пакла - Сагмајстер не попушта!
Грубо, труцкаво и беспоштедно, такав је сценарио режирала природа учесницима овогодишњег Дакар релија. Јуче се међутим није могло даље. Отказана је девета етапа због ужасног невремена, кише, одрона и клизишта. Зато се на данашњој смотри уочи 10, такође неизвесне етапе појавило укупно 248 возила, 109 мотоцикала, 23 квада, 68 аутомобила и 48 камиона. Све у свему уколико сведемо рачуне у односу на стартну поставу каравана, данас се такмичи 243 такмичара мање. Тачно толико их је остало на путу до данашње 10. етапе Дакар релија.

Наш Габор Сагмајстер на сву срећу није међу невољницима. Он се са „ктм рели реприком“ добро носи с невољама. Суботичанин тврди да ће на последње четири сеансе моћи највише да пружи. Он се нада да ће га данас послужити срећа, а истини за вољу велики успех за нашег такмичара када узмемо у обзир и чињеницу да је његов мотоцикл поприлично стар је и та да је уопште стигао на старт у овој фази такмичења.

Биланс је уколико узмемо у обзир две отказане етапе најбољи за возаче Пежоа.Себастијан Леб је у уторак преузео водећу позицију од Стефана Петерхенсела. Лоебтренутно има 38 секунди предности у односу на другопласирано, а тај број је могао бити и већа да Француз због грешке није имао и гумни дефект.

У конкуренцији камиона најжешћа битка се води између Реноа и Камаза, а очекивано је да ће Руси убрзати на последње четири етапе и по традицији откинути најслађе парче колача са Дакар релија.

Вредно је споменути да су учесници Дакар релија у уторак морали да путују 1.050 километара у односу на предвиђених 892 због обрушавања камена, односно одрона на путу за Салту. Ко не зна, тај исти одрон створио је огромну бујицу која је потопила и једно село. Хуманост и снага рели ратника тада се морала показати. Тешка механизација такмичарског каравана је притекла у помоћ избављајући из воде затечене мештане. Имали су среће јер су при „при руци“ имали учеснике најнапорнијег аутомобилистичког такмичења у историји.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар