ДК: БиХ без гријања дочекује Пољску?!

С обзиром да у Зеници већ данима нема гријања, па тако и у зеничкој "Арени", поставља се питање хоће ли тенисери Босне и Херцеговине бити домаћини Пољацима на поларним температурама?

Тенис 15.01.2017 | 18:45
ДК: БиХ без гријања дочекује Пољску?!
Од 3. до 5. фебруара, Дејвис куп тим Босне и Херцеговине одиграће своје прве мечеве као једна од 32 најбоље тениске репрезентације свијета.

Противник "змајевима" биће селекција Пољске, а тај дуел требао би бити одиграни у градској арени Зеница, која је и до сада била најчешћи домаћин Дејвис куп тиму БиХ.

Тако би требало бити и овај пут, осим ако се не успије наћи рјешење питања загријавања дворане, која је, према ријечима Алема Хаџибеговића, референта за правне послове градске "Арене", спојена на исти систем градског гријања у Зеници као и остатак града, који данима већ нема гријања.

"То, међутим, не значи да руководиоци 'Арене' неће изнаћи алтернативни начин загријавања дворане, то морате питати директора, који је на годишњем одмору и који се враћа у понедјељак", истакао је Хаџибеговић за телевизију "Н1".

У Тениском савезу Босне и Херцеговине су истакли како би играње без адекватног загријавања дворане било катастрофално, и вјероватно би то био повод за одгађање или премјештање локације, с обзиром да улазак у прву групу Дејвис купа са собом носи много већу контролу ИТФ-а, који у Зеници жели организацију на врхунском нивоу.

Од услова за игру, до сигурносних провјера посјетилаца и медија, све мора бити савршено. У ТСБиХ за сада није дошла никаква информација да ће одигравање мечева бити проблем по питању гријања или било чега другог.

Градске власти у Зеници тврде да гријања у цијелој Зеници неће бити барем до суботе 14. јануара, али будући да су котлови у катастрофалном стању, могуће је да њихова поправка потраје још дуже.

Недостатак гријања у градској арени Зеница била би велика срамота не само за град, већ и на цијели босанскохерцеговачки тенис. Одговори на питање гријања могли би стићи у понедјељак, када ће директор арене, али и директор Дејвис куп репрезентације БиХ бити доступни за коментар, пренијела је "Н1".

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар