DK: BiH bez grijanja dočekuje Poljsku?!

S obzirom da u Zenici već danima nema grijanja, pa tako i u zeničkoj "Areni", postavlja se pitanje hoće li teniseri Bosne i Hercegovine biti domaćini Poljacima na polarnim temperaturama?

Tenis 15.01.2017 | 18:45
DK: BiH bez grijanja dočekuje Poljsku?!
Od 3. do 5. februara, Dejvis kup tim Bosne i Hercegovine odigraće svoje prve mečeve kao jedna od 32 najbolje teniske reprezentacije svijeta.

Protivnik "zmajevima" biće selekcija Poljske, a taj duel trebao bi biti odigrani u gradskoj areni Zenica, koja je i do sada bila najčešći domaćin Dejvis kup timu BiH.

Tako bi trebalo biti i ovaj put, osim ako se ne uspije naći rješenje pitanja zagrijavanja dvorane, koja je, prema riječima Alema Hadžibegovića, referenta za pravne poslove gradske "Arene", spojena na isti sistem gradskog grijanja u Zenici kao i ostatak grada, koji danima već nema grijanja.

"To, međutim, ne znači da rukovodioci 'Arene' neće iznaći alternativni način zagrijavanja dvorane, to morate pitati direktora, koji je na godišnjem odmoru i koji se vraća u ponedjeljak", istakao je Hadžibegović za televiziju "N1".

U Teniskom savezu Bosne i Hercegovine su istakli kako bi igranje bez adekvatnog zagrijavanja dvorane bilo katastrofalno, i vjerovatno bi to bio povod za odgađanje ili premještanje lokacije, s obzirom da ulazak u prvu grupu Dejvis kupa sa sobom nosi mnogo veću kontrolu ITF-a, koji u Zenici želi organizaciju na vrhunskom nivou.

Od uslova za igru, do sigurnosnih provjera posjetilaca i medija, sve mora biti savršeno. U TSBiH za sada nije došla nikakva informacija da će odigravanje mečeva biti problem po pitanju grijanja ili bilo čega drugog.

Gradske vlasti u Zenici tvrde da grijanja u cijeloj Zenici neće biti barem do subote 14. januara, ali budući da su kotlovi u katastrofalnom stanju, moguće je da njihova popravka potraje još duže.

Nedostatak grijanja u gradskoj areni Zenica bila bi velika sramota ne samo za grad, već i na cijeli bosanskohercegovački tenis. Odgovori na pitanje grijanja mogli bi stići u ponedjeljak, kada će direktor arene, ali i direktor Dejvis kup reprezentacije BiH biti dostupni za komentar, prenijela je "N1".

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar