Шаргарепа на Ф1 штапу – Маркјоне „напушта“ Ферари!

Председник Ферарија обелоданио је да ће тек на крају 2018. напустити командни пулт Скудерије.

Остали спортови 14.01.2017 | 11:45
Шаргарепа на Ф1 штапу – Маркјоне „напушта“ Ферари!
Серђо Маркјоне није морао ништа ни да најављује. Његова помпезна изјава да напушта шеовску позицију у Скудерији на крају 2018. године из ове перспективе делује као шаргарепа на штапу. Једноставно, ко зна шта ће се све десити за две такмичарске сезоне, а тога је свестан и сам Маркјоне.

Председник Ферарија и извршни директор Фијат - Крајслера потврдио је ову вест на Салону аутомобила у Детроиту. Он је том приликом јасно изјавио да нема никакву намеру да остане на челу Ферарија и након 2018.

„Нећу да правим нове преокрете и обрте у овој причи. Једноставно, време је да млађи људи преузму мој посао“, рекао је Маркјоне и додао да намерава свој Ф1 тим да врати на стазе старог успеха у две сезоне које су му преостале на месту првог човека Ферарија.

С тим у вези, сигурно је да његов наследник неће бити садашњи председник Фиат - Крајслера,Џон Елкан.

На крају остаје да констатујемо да се протекле сезоне Скудерија и није прославила.Себастијан Фетел и Кими Рајконен нису били конкурентни у дуелима с Мерцедесом, па чак нису успели да се изборе ни са Ред Булом. Имајући то у виду Маркјоне је сам себи поставио висок циљ са неизвесним изгледима за успех.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар