Šargarepa na F1 štapu – Markjone „napušta“ Ferari!

Predsednik Ferarija obelodanio je da će tek na kraju 2018. napustiti komandni pult Skuderije.

Ostali sportovi 14.01.2017 | 11:45
Šargarepa na F1 štapu – Markjone „napušta“ Ferari!
Serđo Markjone nije morao ništa ni da najavljuje. Njegova pompezna izjava da napušta šeovsku poziciju u Skuderiji na kraju 2018. godine iz ove perspektive deluje kao šargarepa na štapu. Jednostavno, ko zna šta će se sve desiti za dve takmičarske sezone, a toga je svestan i sam Markjone.

Predsednik Ferarija i izvršni direktor Fijat - Krajslera potvrdio je ovu vest na Salonu automobila u Detroitu. On je tom prilikom jasno izjavio da nema nikakvu nameru da ostane na čelu Ferarija i nakon 2018.

„Neću da pravim nove preokrete i obrte u ovoj priči. Jednostavno, vreme je da mlađi ljudi preuzmu moj posao“, rekao je Markjone i dodao da namerava svoj F1 tim da vrati na staze starog uspeha u dve sezone koje su mu preostale na mestu prvog čoveka Ferarija.

S tim u vezi, sigurno je da njegov naslednik neće biti sadašnji predsednik Fiat - Krajslera,Džon Elkan.

Na kraju ostaje da konstatujemo da se protekle sezone Skuderija i nije proslavila.Sebastijan Fetel i Kimi Rajkonen nisu bili konkurentni u duelima s Mercedesom, pa čak nisu uspeli da se izbore ni sa Red Bulom. Imajući to u vidu Markjone je sam sebi postavio visok cilj sa neizvesnim izgledima za uspeh.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar