Обрадовић: Играчи су питани, али мислим да Новак није тражио моју смјену

Сада већ бивши селектор Дејвис куп репрезентаије Србије изнео је своје виђење изненађујуће промене након деценије на клупи наше тениске репрезентације.

Тенис 15.01.2017 | 13:45
Обрадовић: Играчи су питани, али мислим да Новак није тражио моју смјену
У спотским савезима у Србије последњих неколико месеци догађају се велике промене, углавном у управљачким структурама. Међутим, у Тениском савезу промењен је - селектор. И то Богдан Обрадовић, најуспешнији кога смо икада имали. Да ли је то паметан избор Управног одбора ТСС-а време ће показати. На његово место сешће, као што се већ зна Ненад Зимоњић, али остаје питање зашто су се у нашој Кући тениса одлучили на овакав потез.

О чаршијској причи да су у његеовој смени учествовали и играчи, пре свих Новак Ђоковић, Јанко Типсаревић, Виткор Троицки и Зимоњић, тениски стручњак каже за Спортски журнал следеће:

"Не знам што сам смењен, нико не може ништа да ми замери јер смо увек били у Светској групи. Сви знамо ко бира у Савезу, а сигуран сам да је било и консултације са играчима.. У сваком случају нећу се кандидовати за селектора више, имам своју академију и тиме се бавим. Не желим да учествујем ни на каквом конкурсу. Мој утисак је да Новак није тражио моју смену, Чуо сам се са њим након што је узео пехар у Дохи, где није било Пепеа Имаса и нормално смо причали. Он добро зна колико сам година уз њега и да ћу и даље увек навијати за њега".

Прави разлог смене није познат, а многи сумњају да су пресудили његови помало некусни и неодмерени коментари на састав Новаковог стручног штаба (пре свега на Пепеа Имаса), као и на његову исхрану. Можда чак и политички ангажман који баш и није наишао на опште симпатије, као то обично и бива када познати човек из спорта уђе тај аспект нашег живота.

"Мене је сменио Управни одбор и нисам изненађен одлуком, Нормално је и да играчи желе промене, нову крв за још боље реазултате. Време је да се иде даље, много сам урадио за десет година, биле су берићетне. Зимоњић вемима искуство као селектор, али не у Светској групи која је далеко озблијнија", објаснио је Обрадовић за Информер.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар