Obradović: Igrači su pitani, ali mislim da Novak nije tražio moju smjenu

Sada već bivši selektor Dejvis kup reprezentaije Srbije izneo je svoje viđenje iznenađujuće promene nakon decenije na klupi naše teniske reprezentacije.

Tenis 15.01.2017 | 13:45
Obradović: Igrači su pitani, ali mislim da Novak nije tražio moju smjenu
U spotskim savezima u Srbije poslednjih nekoliko meseci događaju se velike promene, uglavnom u upravljačkim strukturama. Međutim, u Teniskom savezu promenjen je - selektor. I to Bogdan Obradović, najuspešniji koga smo ikada imali. Da li je to pametan izbor Upravnog odbora TSS-a vreme će pokazati. Na njegovo mesto sešće, kao što se već zna Nenad Zimonjić, ali ostaje pitanje zašto su se u našoj Kući tenisa odlučili na ovakav potez.

O čaršijskoj priči da su u njegeovoj smeni učestvovali i igrači, pre svih Novak Đoković, Janko Tipsarević, Vitkor Troicki i Zimonjić, teniski stručnjak kaže za Sportski žurnal sledeće:

"Ne znam što sam smenjen, niko ne može ništa da mi zameri jer smo uvek bili u Svetskoj grupi. Svi znamo ko bira u Savezu, a siguran sam da je bilo i konsultacije sa igračima.. U svakom slučaju neću se kandidovati za selektora više, imam svoju akademiju i time se bavim. Ne želim da učestvujem ni na kakvom konkursu. Moj utisak je da Novak nije tražio moju smenu, Čuo sam se sa njim nakon što je uzeo pehar u Dohi, gde nije bilo Pepea Imasa i normalno smo pričali. On dobro zna koliko sam godina uz njega i da ću i dalje uvek navijati za njega".

Pravi razlog smene nije poznat, a mnogi sumnjaju da su presudili njegovi pomalo nekusni i neodmereni komentari na sastav Novakovog stručnog štaba (pre svega na Pepea Imasa), kao i na njegovu ishranu. Možda čak i politički angažman koji baš i nije naišao na opšte simpatije, kao to obično i biva kada poznati čovek iz sporta uđe taj aspekt našeg života.

"Mene je smenio Upravni odbor i nisam iznenađen odlukom, Normalno je i da igrači žele promene, novu krv za još bolje reazultate. Vreme je da se ide dalje, mnogo sam uradio za deset godina, bile su berićetne. Zimonjić vemima iskustvo kao selektor, ali ne u Svetskoj grupi koja je daleko ozblijnija", objasnio je Obradović za Informer.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar