Дијаманти Ким Кардашијан завршили у Белгији?

Напредује истрага октобарске пљачке накита америчке старлете Ким Кардашијан

Забава 12.01.2017 | 08:37
Дијаманти Ким Кардашијан завршили у Белгији?
ИСТРАГА стеже обруч, од накита и даље ни трага. Троје од 17 ухапшених поводом пљачке Ким Кардашијан у Паризу, данас су пуштени на слободу, док су остали и даље у притвору. Међу пуштенима је и возач којег је породица Кардашијан ангажовала у Паризу. Сумња је скинута и са још једног мушкарца и једне од три притворене жене.

Међу онима који су и даље у затвору, налазе се петорица директних учесника пљачке која је извршена пре три месеца, усред ноћи, хотелу у строгом центру града. Двојица од њих су означена као “мозак екипе”. То су искусни пљачкаши Пјер Б. (72) и Омар ле Вије (60). Први, познатији као Пјеро, лишен је слободе у својој вили у месту Грас на Азурној обали, док је други ухапшен у понедељак у париском предграђу Кретеј.

Мада међу притворенима има и млађих, који су помагали, истиче се да су сви главни протагонисти старији од 55 година. Међу њима је и једна госпођа од 65 лета! Реч је о веома искусној екипи, познатој по пљачкама, растурању лажног новца и дроге. Ипак, неко од њих је направио почетничку грешку, оставивши трагове ДНК на лепљивој траци којом је била везана америчка старлета. Кад су пронашли траг, полицајци су сачекали неко време да виде ко ће све упасти у мрежу.

У притвору је и један од петорице директних учесника напада на старлету, Марсо Б. (64), припадник номадске групе, који је пре пет година осуђен због тешке пљачке. Прошле године је ослобођен оптужби у афери растурања фалсификованог новца. Ухапшен је у Руану, а био је, између осталог, задужен за растурање украденог накита. Имао је, кажу, великог искуства у томе.

Биографије учесника у крађи накита Кардашијанове врве криминалним подацима: шверцовали су кокаин приватним авионима, пљачкали банке (плен 10 милиона ондашњих франака), отимали накит. Све то с богатим затвореничким стажом. Код једног од ухапшених, пронађено је, уз десетак мобилних телефона, и 300.000 евра у готовини, претпоставља се од дела продатог накита. Где се налази остатак, засада није познато, али је истрага на добром путу да му, преко два ухапшена брата, ускоро уђе у траг.

Сумња се да је плен из пљачке завршио у суседној Белгији, у граду Антверпену, који се сматра светском престоницом трговине дијамантима. Овде влада правило да се не распитују много о пореклу накита. Познаваоци прилика истичу да је врло тешко “утопити” главни комад, прстен с дијамантом од 20 карата, вредан четири милиона евра, који је старлети поклонио супруг Кање Вест. Овај камен носи скривену шифру, да би лакше био пронађен. Претпоставља се да је због тога, после пљачке, био додатно брушен, како би могао да буде продат.

РИЈАЛИТИ

КИМ Кардашијан намерава да своје тешко париско искуство подели са обожаваоцима. Управо је на друштвеним мрежама објавила одломак епизоде из предстојећег наставка ријалитија “У корак са Кардашијановима”, у којем говори о детаљима пљачке.

Новости
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар