Dijamanti Kim Kardašijan završili u Belgiji?

Napreduje istraga oktobarske pljačke nakita američke starlete Kim Kardašijan

Zabava 12.01.2017 | 08:37
Dijamanti Kim Kardašijan završili u Belgiji?
ISTRAGA steže obruč, od nakita i dalje ni traga. Troje od 17 uhapšenih povodom pljačke Kim Kardašijan u Parizu, danas su pušteni na slobodu, dok su ostali i dalje u pritvoru. Među puštenima je i vozač kojeg je porodica Kardašijan angažovala u Parizu. Sumnja je skinuta i sa još jednog muškarca i jedne od tri pritvorene žene.

Među onima koji su i dalje u zatvoru, nalaze se petorica direktnih učesnika pljačke koja je izvršena pre tri meseca, usred noći, hotelu u strogom centru grada. Dvojica od njih su označena kao “mozak ekipe”. To su iskusni pljačkaši Pjer B. (72) i Omar le Vije (60). Prvi, poznatiji kao Pjero, lišen je slobode u svojoj vili u mestu Gras na Azurnoj obali, dok je drugi uhapšen u ponedeljak u pariskom predgrađu Kretej.

Mada među pritvorenima ima i mlađih, koji su pomagali, ističe se da su svi glavni protagonisti stariji od 55 godina. Među njima je i jedna gospođa od 65 leta! Reč je o veoma iskusnoj ekipi, poznatoj po pljačkama, rasturanju lažnog novca i droge. Ipak, neko od njih je napravio početničku grešku, ostavivši tragove DNK na lepljivoj traci kojom je bila vezana američka starleta. Kad su pronašli trag, policajci su sačekali neko vreme da vide ko će sve upasti u mrežu.

U pritvoru je i jedan od petorice direktnih učesnika napada na starletu, Marso B. (64), pripadnik nomadske grupe, koji je pre pet godina osuđen zbog teške pljačke. Prošle godine je oslobođen optužbi u aferi rasturanja falsifikovanog novca. Uhapšen je u Ruanu, a bio je, između ostalog, zadužen za rasturanje ukradenog nakita. Imao je, kažu, velikog iskustva u tome.

Biografije učesnika u krađi nakita Kardašijanove vrve kriminalnim podacima: švercovali su kokain privatnim avionima, pljačkali banke (plen 10 miliona ondašnjih franaka), otimali nakit. Sve to s bogatim zatvoreničkim stažom. Kod jednog od uhapšenih, pronađeno je, uz desetak mobilnih telefona, i 300.000 evra u gotovini, pretpostavlja se od dela prodatog nakita. Gde se nalazi ostatak, zasada nije poznato, ali je istraga na dobrom putu da mu, preko dva uhapšena brata, uskoro uđe u trag.

Sumnja se da je plen iz pljačke završio u susednoj Belgiji, u gradu Antverpenu, koji se smatra svetskom prestonicom trgovine dijamantima. Ovde vlada pravilo da se ne raspituju mnogo o poreklu nakita. Poznavaoci prilika ističu da je vrlo teško “utopiti” glavni komad, prsten s dijamantom od 20 karata, vredan četiri miliona evra, koji je starleti poklonio suprug Kanje Vest. Ovaj kamen nosi skrivenu šifru, da bi lakše bio pronađen. Pretpostavlja se da je zbog toga, posle pljačke, bio dodatno brušen, kako bi mogao da bude prodat.

RIJALITI

KIM Kardašijan namerava da svoje teško parisko iskustvo podeli sa obožavaocima. Upravo je na društvenim mrežama objavila odlomak epizode iz predstojećeg nastavka rijalitija “U korak sa Kardašijanovima”, u kojem govori o detaljima pljačke.

Novosti
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar