Тешке оптужбе за Фереро: Нутела је канцерогена?

Компанија Фереро покренула је рекламну кампању у покушају да убеди потрошаче да њихови производи, на челу са нутелом, нису канцерогени и да су безбедни.

Свијет 12.01.2017 | 08:35
Тешке оптужбе за Фереро: Нутела је канцерогена?
Произвођач нутеле, бори се против оптужби да палмино уље које користе у њиховој чоколади и крему од лешника може да изазове рак.
 
У мају, европски орган за контролу хране упозорили су да контаминант који се налази у јестивом облику може да буде канцероген. Они су упозорили да чак и умерено конзумирање ове супстанце може да представља ризик за децу, додајући да се ни мале количине не могу сматрати безбедним.

Палмино уље налази се у стотинама брендова ове компаније, али је нутела до сада изазвала највећу буру реакција код потрошача. Неколико трговинских ланаца у Италији и супермаркета бојкотовали су ове производе због предострожности.

Као одговор на ове оптужбе, Фереро је покренуо рекламну кампању покушавајући да убеди купце да су њихови производи безбедни.

Фереро инсистира да задржи палмино уље у својим производима, упркос оптужбама да оно није безбедно, јер како кажу, реч је о квалитету не о цени.

Ова супстанца се, како су објаснили, користи да би се добила једна глатка текстура, коју је немогуће постићи коришћењем других уља.

“Прављење нутеле уз помоћ других уља довело би до замене оригиналног производа, то би био корак уназад“, рекао је менаџер набавке у Фереру.

Фереро би могао да користи сунцокретово уље, или уље репице, али би то повећало трошкове прављења овог производа за чак 22 милиона долара, израчунао је Ројтерс. У Фереру нису потврдили ове бројке, јер нису били доступни за коментар.

Страхови су настали јер се једињење из палминог уља, када се у обради загрева на 200 степени Целзијуса, постаје штетно по безбедност.

Извор: Б92
Фото: Тхинкстоцк

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Ферреро

12.01.2017 10:35

Немој те куповат њихове Производе. Па це бити присиљени да промијене СТЕТНО УЉЕ ! Од нас то зависи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Еурокрем

12.01.2017 18:59

Палмино уље се користи и у еурокрему.

ОДГОВОРИТЕ