Најчуднији фестивали

Не, овде сигурно нећете пронаћи ИнМусиц, ЕXИТ и сличне, "нормалне" фестивале. Ови су толико необични да за многе од њих вероватно никада нисте чули, а ако уживате у помало необичним стварима, ови фестивали ће вам се вероватно толико свидети да ћете пожелети што пре да их посетите.

Путовања 12.01.2017 | 08:31
Најчуднији фестивали
Фестивал блата (Јужна Кореја)
Време одржавања: 21-30. јул

Борyеонг фестивал се одржава се на три километра дугој пешчаној плажи на југозападу земље. Блато се сматра лековитим, тако да већина посетилаца овде долази због блатних купки и масажа, али и на рвање у блату.

Бацање оваца (Шпанија)
Време одржавања: 23. јануара

Мало село обележава Дан Светог Винсента на заиста необичан начин: бацањем живих оваца с цркве, које онда хвата окупљено мноштво. Ипак, пре него почнете да паничите, рецимо да је пре 15 година престало са бацањем живих оваца, јер се догодило неколико незгода…

Котрљање сира (Енглеска)
Време одржавања: 29. мај

На Куперовом брду у Глостерширу одржава се фестивал који из године у годину посећује на десетине хиљада људи. Низ брдо се баци четири килограма тежак сир који такмичари покушавају да ухвате, међутим, тај задатак је веома тежак с обзиром на то да је највеће измерена брзина сира једном достигла 113 километара на сат. Није ни чудо што се овде сваке године догађају спектакуларни падови, а сломљених костију има у изобиљу.

Фестивал туче (Боливија)
Време одржавања: 7. мај

Овај фестивал тешко да може да се свиди увереним пацифистима. Наиме, једном годишње стотине мушкараца у боливијском граду Мацха, након уживања у домаћим алкохолним пићима, излазе на улицу и започињу међусобне туче. Бацају се и камења, али најчешће раде шаке, а на фестивалу, током историје је забележено и неколико смртних случајева. Али ко прође без озбиљнијих повреда, после ужива у традиционалним плесовима, музици и сличном.

Фестивал прескакања беба (Шпанија)
Време одржавања: 18. јун

Овај фестивал траје већ дуже од 400 година. Наиме, новорођенчад поређају на улицу, након чега их прескочи човек обучен у жуто и на тај начин децу одреши источног греха. Наравно, ослобађање наведеног греха се ради и крштењем, али локалци не одустају од ове традиције.

Фестивал бојења тела (Аустрија)
Време одржавања: 28.-30. јул

"Бодy паинтинг" прилично је популаран у последњих неколико година, а оно што уметници урадеи на телима су заиста права ремек дела. Ове године фестивал слави 20. годишњицу, па су најављена разна чуда.

Фестивал ношења супруга (Финска)
Време одржавања: 30. јун-1. јул

Мушкарци носе своје супруге, тј., прецизније речено, тркају се са њима. Постоји неколико техника ношења супруга, а награда за победника је примамљива. Наиме, колико вам је супруга тешка, толико литара пива добијате.



Б 92
фото:yоу тубе

Коментари / 0

Оставите коментар