Тениска елита нема дилему: Новак је ухватио залет, а сада ће да скочи!

Новак Ђоковић, најбољи српски тенисер свих времена, успешно је започео 2017. Други рекет света савладао је Ендија Марија, првопласираног на АТП листи, на турниру у Дохи 2:1 (6:3, 5:7, 6:4) и у великом стилу најавио да је спреман за повратак на трон.

Тенис 14.01.2017 | 09:45
Тениска елита нема дилему: Новак је ухватио залет, а сада ће да скочи!
Наш тенисер је крајем 2016. након 122 недеље, односно 854 дана, препустио прво место Британцу. Освајањем турнира из серије 250 у Катару на Божић, Новак је разбудио успавану тениску јавност у Србији! Сада леди Аустралијан опен. Први гренд слем у години Србин је освајао шест пута па је, по мишљењу наших најпознатијих стручњака, добио додатну дозу самопоуздања!

- Савладавши највећег компетента у финалу Дохе, Новак је показао да се враћа у форму. Мислим да ће у Мелбурну бити још јачи. Показао је да после шест месеци, када су сви мислили да је дошло до засићења, почиње из почетка. Падови су потпуно природни, осцијалције су постојале и код Надала и Федера, само што мислим да је Новак психички јачи. Он је сада други и нема тенденцију пада, него да опет буде број један! Новак заиста има једну од најстабилнијих каријера икада. Наредни турнир му је добро познат. Освојио га је шест пута и оно што треба да храбри је, осим добрих партија у Дохи, то што Ђоковић има способност да се невероватно добро прилагођава условима. Паклена Асутралија захтева добар распоред снаге, енергије и вештине. Наш тенисер познаје ту врсту тениса, зна да игра мечеве са пет сетова, зна да уштеди енергију, одигра прецизније и краће поене у појединим фазама. Од топ играча, он је у том сегменту најјачи на свету и то му даје огромну предност у односу на друге - рекао је за „Ало!“ Богдан Обрадовић, сад већ бивши селектор Дејвис Куп репрезентације Србије.

Познати тениски стручњак Радмило Арменулић верује да ће Новак у наредник шест месеци поново засести на чело АТП листе, а да му је турнир у Дохи био добар залет за то.

- Залет је ухватио, само још да скочи! Мислим да победа против Марија даје наду да ће се Новак вратити у прави ритам, који је и имао пре годину или две. Сада је важно да потврди бодове у Асутралији, Индијан Велсу и Ролан Гаросу, па очекујем да ће после Вимблдона бити опет број један. Мари није у идеалној форми и Ђоковић то мора да искористи - рекао је Арменулић за Блиц.

Први гренд слем сезоне у аустралијском граду Мелбурну на програму је од 16. до 29. јануара, а игра за наградни фонд је око 2,500.000 долара.

Пилић: Новак је фаворит у Мелбурну

Бивши Новаков тренер Никола Пилић мисли да је први турнир у години од изузетне важности и да је Ђоковић због победе у Дохи фаворит за освајање гренд слема у Аустралији.

- Новак и Енди су најјачи, али у спорту нема гаранције. Ђоковићу ипак дајем малу предност у Аустралији. Први турнир у години је од изузетне важности, а Ноле је показао феноменалне психичке способности. Мислим да је за њега битно што је тријумфовао, с обзиром на то да је савладан главни конкурент и што је реч о турниру на којем је одбранио бодове. Мелбурн је његов терен и сигурно је наоштрен да освоји први гренд слем - рекао је Никола Пилић за „Ало!“.

Несмотрен потез - 3.400 долара

Због једног несмотреног потеза у финалу АТП турнира у Дохи, у којем је победио Ендија Марија, Новак Ђоковић је финансијски кажњен. Подсетимо, играо се први сет када је наш ас једну лоптицу „испуцао” са терена. Али она је завршила на незгодном месту - погодила је жену у првом реду на трибинама директно у главу. Због овога је српски тенисер кажњен са 3.400 долара, а званично објашњење овакве санкције је „неспортски потез”.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар