Жене могу да нањуше узбуђење

Животиње сексуално комуницирају путем феромона које мужјаци испуштају и тако позивају женке на парење. Да ли то "ради" и код људи?

Свијет 12.01.2017 | 07:48
Жене могу да нањуше узбуђење
У жељи да открију да ли феромони, мирисне бјеланчевине које излучују јединке исте врсте и који служе као "позив на секс", могу да се намиришу, научници су спровели једно занимљиво истраживање.

Групи од 20 хетеросексуалних мушкараца под пазухе су стављени јастучићи који су упијали њихов зној док су се они бавили различитим активностима.

Након одређеног времена 20 жена, чији је мозак посматран помоћу нуклеарне магнетне резонанце, је замољено да помиришу поменуте јастучиће.

Научници су установили да женски мозак другачије реагује на различите мирисе зноја. Наравно, ради се о несвјесним реакцијама.

Зној који се излучио из мушког тијела током гледања порнографских филмова, је активирао десни орбитофронтални кортекс и десни фусиформни кортекс. То су дијелови мозга задужени за њух, али и за социјане реакције и емоције.

На основу тога је изведен закључак да и ми, као и животиње, имамо несвјесни систем споразумијевања задужен за сексулани живот и очување врсте.

Дакле, немој се чудити ако те нека дама у близини заинтересовано посматра - нањушила те је.

Извор: Мондо.рс

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Дијагноза

12.01.2017 07:42

Најбоље нањуше кад у џепу имаш јастучић који си скоро узео у банци!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

***

12.01.2017 08:40

Носом њуска око к*ре, цим нањуси ето авантуре...

Name

Тихи

12.01.2017 11:27

Сисање зелембаца највисе напали зену. Погледај Тхрумпа као најбољи примјер и који није једини . Мускарца интересује месо а жену слушање зелмбаца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

То је истина

12.01.2017 21:46

Мене је заинтересовала једна колегиница.Онако просецне је лепоте,просецно градјена,мала,средњих је година и "стидљива". У предузецу их има,младјих,старијих мнооого лепсих али ето,ова мала се по нецему издваја.Једноставно, свидја ми се.Питао сам се засто и стекао утисак,вероватно зато сто не користи парфеме као остале колегинице. Она увек мирисе на себе, свезе опрану косу,тело и одело, сто би рекао нас народ. Некад бира, срце,некад разум,некада оци,некад алкохол,цесто интерес али кад њух изабере,верујте, онда се сва цула и органи радују.Од прста на ногама до косе на глави. Срецно свима и узивајте у љубави.

ОДГОВОРИТЕ