Žene mogu da nanjuše uzbuđenje

Životinje seksualno komuniciraju putem feromona koje mužjaci ispuštaju i tako pozivaju ženke na parenje. Da li to "radi" i kod ljudi?

Svijet 12.01.2017 | 07:48
Žene mogu da nanjuše uzbuđenje
U želji da otkriju da li feromoni, mirisne bjelančevine koje izlučuju jedinke iste vrste i koji služe kao "poziv na seks", mogu da se namirišu, naučnici su sproveli jedno zanimljivo istraživanje.

Grupi od 20 heteroseksualnih muškaraca pod pazuhe su stavljeni jastučići koji su upijali njihov znoj dok su se oni bavili različitim aktivnostima.

Nakon određenog vremena 20 žena, čiji je mozak posmatran pomoću nuklearne magnetne rezonance, je zamoljeno da pomirišu pomenute jastučiće.

Naučnici su ustanovili da ženski mozak drugačije reaguje na različite mirise znoja. Naravno, radi se o nesvjesnim reakcijama.

Znoj koji se izlučio iz muškog tijela tokom gledanja pornografskih filmova, je aktivirao desni orbitofrontalni korteks i desni fusiformni korteks. To su dijelovi mozga zaduženi za njuh, ali i za socijane reakcije i emocije.

Na osnovu toga je izveden zaključak da i mi, kao i životinje, imamo nesvjesni sistem sporazumijevanja zadužen za seksulani život i očuvanje vrste.

Dakle, nemoj se čuditi ako te neka dama u blizini zainteresovano posmatra - nanjušila te je.

Izvor: Mondo.rs

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Dijagnoza

12.01.2017 07:42

Najbolje nanjuše kad u džepu imaš jastučić koji si skoro uzeo u banci!!

ODGOVORITE
Name

***

12.01.2017 08:40

Nosom njuska oko k*re, cim nanjusi eto avanture...

Name

Tihi

12.01.2017 11:27

Sisanje zelembaca najvise napali zenu. Pogledaj Thrumpa kao najbolji primjer i koji nije jedini . Muskarca interesuje meso a ženu slušanje zelmbaca.

ODGOVORITE
Name

To je istina

12.01.2017 21:46

Mene je zainteresovala jedna koleginica.Onako prosecne je lepote,prosecno gradjena,mala,srednjih je godina i "stidljiva". U preduzecu ih ima,mladjih,starijih mnooogo lepsih ali eto,ova mala se po necemu izdvaja.Jednostavno, svidja mi se.Pitao sam se zasto i stekao utisak,verovatno zato sto ne koristi parfeme kao ostale koleginice. Ona uvek mirise na sebe, sveze opranu kosu,telo i odelo, sto bi rekao nas narod. Nekad bira, srce,nekad razum,nekada oci,nekad alkohol,cesto interes ali kad njuh izabere,verujte, onda se sva cula i organi raduju.Od prsta na nogama do kose na glavi. Srecno svima i uzivajte u ljubavi.

ODGOVORITE