Сви повријеђени пуштени кућама

Сви повређени путници у судару два воза на прузи Нови Сад - Сомбор, у близини Новог Сада, збринути су и упућени кућама, рекао је синоћ дежурни лекар Ургентног центра Војводине Драган Вулин.

Србија 12.01.2017 | 07:19
Сви повријеђени пуштени кућама
Он је то изјавио у разговору са директорима предузећа "Инфракструктура", "Србијавоз" и "Србијакарго" који су дошли у Ургентни центар Војводине како би посетили повређене.

У железничкој несрећи, која се синоћ догодила на прузи Нови Сад - Сомбор у близини Новог Сада, повређено је укупно 22 путника и сви су ван животне опасности, потврдио је Тањугу в. д. генералног директора Србијавоза Југослав Јовић.

"Информације су да има 18 лакше и четворо теже повређених путника. Сви су ван животне опасности", прецизирао је Јовић.

Он је навео да је на лице места дошла Централна комисија за ванредне догађаје из Београда и Оперативна комисија из Новог Сада са представницима сва три предузећа - "Инфракструктуре", "Србијавоза" и "Србијакарга".

"Они су тек почели са својим послом, а пре свега треба да саслушају машиновођу о томе шта се десило, да узму податке са брзиномера, да погледају оштећења возног средства и након тога ће направити извештај и знаћемо узрок несреће и шта се тачно десило", рекао је Јовић.

Портпарол новосадске Дечије болнице Душан Вуковић рекао је синоћ Тањугу да је у ту болницу примљено петоро деце повређених у судару два воза и да су после указане помоћи пуштена кућама.

"Сва деца су задобила лакше телесне повреде збринута су у Дечијој болници и отпуштена су кућама", рекао је Вуковић.

Од 22 повређених, међу четворо теже повређених није било деце.

Двадесет две особе су повређене у судару путничког и теретног воза, који се синоћ догодио у близини Новог Сада, а међу повређенима нема животно угрожених, рекао је раније Тањугу директор службе новосадске Хитне помоћи Богдан Живановић.

Он је казао да је међу повређеним путницима четворо задобило теже, а 18 путника лакше телесне повреде.

"Наша диспечерска служба је у 19.34 сата добила телефонски позив са обавештењем да је дошло до судара возова. Како је на лицу места био неприступачан терен, повређени су другим возом превежени до Главне железничке станице у Новом Саду одакле су колима хитне помоћи транспортовани у Клинички центар", рекао је Живановић.

Према његовим речима, на Главну железничку станицу одмах по дојави о несрећи стигло је девет екипа хитне помоћи и сви повређени су, како је истакао, без проблема превезени у Клинички центар Војводине на даљу опсервацију.

"Најважније је да погинулих и животно угрожених нема, а можемо истаћи да су хитна помоћ, полиција и ватрогасне службе свој посао одрадиле на високом нивоу", рекао је Живановић.

Како је Тањугу речено раније синоћ у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, путнички воз ударио је брзином од 15 километара на сат у последњи вагон теретног воза који се налазио испред њега.

Несрећа се догодила између железничких станица Сајлово-Кисач, поред Новог Сада.

Извор: Тањуг

Коментари / 0

Оставите коментар