Србац: Хуманост је њено занимање

За допринос развоју, афирмацији и унапређењу рада Црвеног крста Републике Српске, а посебно за јачање хуманизма и солидарности међу људима, омасовљавање и укључивање младих у ову хуманитарну организацију, секретар општинске организације Црвеног крста из Српца Љиљана Јовичић добила је највише одликовање - Златни знак Црвеног крста Републике Српске.

Република Српска 11.01.2017 | 20:56
Србац: Хуманост је њено занимање
Ово признање на свечаној скупштини хуманитараца Српске Јовичићевој је уручио предсједник Црвеног крста Републике Српске Јово Грујичић.

Прије три године ова хуманитарка је за свој дугогодишњи рад добила и Сребрни знак Црвеног крста. Када је покретала и проводила бројне активности и мимо редовног посла, Љиљана није ни помишљала да ће за то добити признање.

Најважније јој је било, како каже, да помогне човјеку који се нашао у тешком стању. А било их је заиста много. Ипак, сретна је и поносна што је њен рад и свих чланова србачких хуманитараца неко запазио и наградио признањем, које сматра и признањем осталих активиста без којих, тврди, не би било могуће остварити успјех у раду.

„Посебно ме радују неке наше активности којима смо помогли дјеци која живе у тешким условима без једног или оба родитеља, којима смо помогли у обезбјеђењу крова над главом. Провели смо многе хуманитарне акције: градили и санирали куће, уводили струју и воду, обезбједили купатила, кревете, обућу и одјећу, бицикле, компјутере, телевизоре, помогли у лијечењу болесних малишана и старијих особа, дијелили храну и тиме им олакшали живот“, каже секретар србачког Црвеног крста Љиљана Јовичић.

Она се захваљује и бројним добрим људима, фирмама и предузећима који су својим донацијама помогли да се хуманитарне акције Црвеног крста проведу на опште задовољство.

Захваљујући предузимљивости и несебичном залагању, Јовичићева је анимирала велики број основаца и средњошколаца кроз Клуб младих Црвеног крста, а четири пута годишње организује акције добровољног давалаштва крви. Клуб давалаца броји више од стотину редовних чланова.

„У школама редовно организујемо едукативне радионице из разних области, а приоритет је обука из пружања хитне помоћи Црвеног крста, теме о болестима зависности, репродуктивном здрављу, трговини људима и осталим пошастима савременог живота са којима се, углавном, суочавају млади“, каже Љиљана Јовичић.

Она с поносом истиче и успјешну сарадњу србачког са Црвеним Крстом из Руме и Сан Марина, као и основним и средњим школама србачке општине и локалном заједницом.

(БН телевизија/С.К.)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Србац

16.01.2017 10:09

Браво за Љиљу. Награда је отишла у праве руке. Све написано тачно.

ОДГОВОРИТЕ