Повратак Линдзи Вон!

Трофејна америчка скијашица се после два месеца опоравила од прелома руке и овог викенда ће се укључити у такмичење за Светски куп.

Остали спортови 13.01.2017 | 18:15
Повратак Линдзи Вон!
Линдзи Вон, која је 11. новембра саопштила да је приликом пада на тренингу сломила више костију у десној руци, открила је у изјави "Еуроспорту" да ће се вратити на писту предстојећег викенда у аустријском Алтенмаркту.

Сезона ове 32-годишње америчке скијашице била је угрожена након инцидента у Колораду, али ће она ипак наставити ка свом великом циљу, а то је рекордни број победа у тркама за Светски куп.

Вон је са 76 победа већ рекордер у женској конкуренцији (Ане Мари Мозер Прол била је недостижна чак четири деценије), а до апсолутног рекорда, који држи Швеђанин Ингемар Стенмарк, потребно јој је још 10 победа.

"Не могу да опишем колико сам узбуђена што се враћам на стазу. Ово су за мене била тешка два месеца, са преко 300 сати проведених на рехабилитацији, али се исплатило", рекла је Вон за "Еуроспорт", који ће у суботу од 10.45 и преносити њену прву овосезонску трку.

Исти ТВ канал за фебруар припрема и причу о животу Линдзи Вон, у серијалу под називом "Цхасинг Хисторy".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар