Није дошао у Партизан 2014., али сад хоће!

Још један странац близу је Партизана. Појачава се конкуренција у задњој линији тима.

Фудбал 12.01.2017 | 16:00
Није дошао у Партизан 2014., али сад хоће!
Док оперативци клуба који се брину о финансијама траже новац да обезбеде такозвану "евро-лиценцу", спортски сектор ради паралелно на прелазном року.

До сада је у Партизан дошао један новајлија - нападач Ленадре Тавамба, а ускоро би требало да буде промовисан нови. Такође, страмнац, али са искуством играња у српском фудбалу.

Реч је о левом беку Мохамеду ел Мониру, некадашњем фудбалеру Јагодине (у два наврата), који је потом играо за Динамо из Минска, а био је и члан фудбалске репрезентације Либије на Афричком купу нација 2012. године. МОНДО сазнаје да је договор склопљен и да би он требало да појача црно-беле.

Спортски директор Партизана Ивица Илиев задржава резерву у изјави за МОНДО, али истиче:

"Монир је интересантан играч, који има квалитет да буде фудбалер Партизана".

Иако има само 24 године, овај Либијац, има искуства, а занимљиво, Партизан га је желео још пре две године, када се враћао у српски фудбал. Завршио је потом опет у Јагодини.

Партизан на позицији левог бека има двојицу фудбалера - Немању Милетића и Мирослава Богосавца. Богосавац је био стандардан код Ивана Томића, да би доласком Марка Николића предност добио Милетић, који је врло солидно испуњавао задатке.

Ипак, постоји могућност да Милетић оде, можда већ ове зиме, иако представници Партизана то негирају.

У сваком случају, и ако остане, ово је на линији изјава како тренера Марка Николића тако и спортског директора Ивице Илиева, да ће, ако се укаже прилика на тржишту, доводити играче на одређеним позицијама које нису дефицитарне а зарад јачања конкуренције.

Ево шта је рекао Марко Николић пред крај прошле године баш о позицијама бекова:

"Ту може доћи до промена ако неко оде, али тренутно имамо играче на тим позицијама. Партизан увек тражи квалитет више, ако некога имамо на тој позицији, не значи да не треба да доведемо неког квалитетног, најбољег могућег, ако се укаже прилика на тржишту, па нека се играчи поставе у најоштрију могућу конкуренцију. Пратимо ситуацију на тржишту и ако се укаже прилика, реаговаћемо".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар