Nije došao u Partizan 2014., ali sad hoće!

Još jedan stranac blizu je Partizana. Pojačava se konkurencija u zadnjoj liniji tima.

Fudbal 12.01.2017 | 16:00
Nije došao u Partizan 2014., ali sad hoće!
Dok operativci kluba koji se brinu o finansijama traže novac da obezbede takozvanu "evro-licencu", sportski sektor radi paralelno na prelaznom roku.

Do sada je u Partizan došao jedan novajlija - napadač Lenadre Tavamba, a uskoro bi trebalo da bude promovisan novi. Takođe, stramnac, ali sa iskustvom igranja u srpskom fudbalu.

Reč je o levom beku Mohamedu el Moniru, nekadašnjem fudbaleru Jagodine (u dva navrata), koji je potom igrao za Dinamo iz Minska, a bio je i član fudbalske reprezentacije Libije na Afričkom kupu nacija 2012. godine. MONDO saznaje da je dogovor sklopljen i da bi on trebalo da pojača crno-bele.

Sportski direktor Partizana Ivica Iliev zadržava rezervu u izjavi za MONDO, ali ističe:

"Monir je interesantan igrač, koji ima kvalitet da bude fudbaler Partizana".

Iako ima samo 24 godine, ovaj Libijac, ima iskustva, a zanimljivo, Partizan ga je želeo još pre dve godine, kada se vraćao u srpski fudbal. Završio je potom opet u Jagodini.

Partizan na poziciji levog beka ima dvojicu fudbalera - Nemanju Miletića i Miroslava Bogosavca. Bogosavac je bio standardan kod Ivana Tomića, da bi dolaskom Marka Nikolića prednost dobio Miletić, koji je vrlo solidno ispunjavao zadatke.

Ipak, postoji mogućnost da Miletić ode, možda već ove zime, iako predstavnici Partizana to negiraju.

U svakom slučaju, i ako ostane, ovo je na liniji izjava kako trenera Marka Nikolića tako i sportskog direktora Ivice Ilieva, da će, ako se ukaže prilika na tržištu, dovoditi igrače na određenim pozicijama koje nisu deficitarne a zarad jačanja konkurencije.

Evo šta je rekao Marko Nikolić pred kraj prošle godine baš o pozicijama bekova:

"Tu može doći do promena ako neko ode, ali trenutno imamo igrače na tim pozicijama. Partizan uvek traži kvalitet više, ako nekoga imamo na toj poziciji, ne znači da ne treba da dovedemo nekog kvalitetnog, najboljeg mogućeg, ako se ukaže prilika na tržištu, pa neka se igrači postave u najoštriju moguću konkurenciju. Pratimo situaciju na tržištu i ako se ukaže prilika, reagovaćemo".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar