Опрез, вируси "обарају" дјецу

Сезона је вируса, а они најлакше "обарају" децу, поготово у време празника, када болест стално кружи.

Здравље 11.01.2017 | 09:45
Опрез, вируси "обарају" дјецу
Сезона је вируса, а они најлакше "обарају" децу, поготово у време празника, када болест стално кружи. Кијање и кашљање су најбржи начини за преношење инфекција, а период инкубације веома кратко траје.

Чим приметите да детету цури носић, боли га грло, отечено је у лицу, очи су му црвене или замагљене, губи апетит, прилично је јасно да је вирус закуцао и на његова врата. Најбоље је да га одведете код лекара да би се идентификовала инфекција, а не да му сами преписујете терапију или чекате да се јави и температура која може да буде веома висока.

Тако ћете спречити и да се кашаљ спусти на плућа или да се вирус претвори у бронхитис. Заборавите на антибиотике "за сваки случај", немојте да му дајете никакве лекове на своју руку, него послушајте искључиво савет лекара. Не терајте дете да једе на силу, али му објасните да мора да уноси доста течности, једе топлу супу и пије чајеве, јер ће тако брже оздравити. И наравно, уместо слаткиша, уведите му што више цитруса и меда.

Сачекајте да се сасвим опорави, па га тек онда вратите у колектив, јер ће се у противном врло брзо опет разболети, пошто му је имунитет значајно ослабљен.

Новости
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар