САД и Русија опет у средиштву конфликта

Амерички амбасадор при Уједињеним нацијама Саманта Пауер критиковала је Русију на седници Савета безбедности Уједињених нација због окупације и припајања делова Украјине и, како је рекла, вршење "немилосрдних војних напада" у Сирији, преноси АП.

Свијет 11.01.2017 | 10:00
САД и Русија опет у средиштву конфликта
Руски амбасадор при УН Виталиј Чуркин узвратио је оптужујући администрацију одлазећег председника Барака Обаме да "очајнички" тражи "кривца" за своје неуспехе у Ираку, Сирији и Либији.

Жестока и огорчена размена речи догодила се на седници Савета безбедности УН након што је нови генерални секретар Антонио Гутерес изјавио да су његови приоритети спречавање сукоба и очување мира.

Сукоб Саманте Пауер и Виталија Чуркина показује велику подељеност УН и тешкоће са којима се Гутерес суочава, али показује и лоше стање америчко - руских односа, који су најгори од времена "Хладног рата", констатује АП.

Извор: Бета

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Драган

11.01.2017 09:01

Америка не баш не може да се помири са чињеницом да је империја у силазној путањи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зумба

11.01.2017 10:41

Бас гледам податке о БНП по становнику Хрватска цак испред Русије,да не говоримо о другим дрзавама.Америка,Њемацка....

Name

@зумба

11.01.2017 12:32

Гледас ти к... мој! Да иста знас не бих лупао такве глупости! Америка под један, зиви од стампања лове за коју немају покрице, и то годинама вец... Тако и остале земље које си навео! Русија за сваку рубљу има покрице у злату! Амери и Хр. нису видјели злато вец деценијама!

Name

?

11.01.2017 10:42

Руски напади нехумани а Амерички су хумани , ништа ми није јасно. Ови амери ме подсјећа ју на ванземаљце окупирају планету искористити ресурсе ороби људе као у филму, само фали Сварзнегер даих ослободи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Леко

11.01.2017 10:46

А мислите да је Руска империја у порасти стим сто су изврсили око 500 удара по сиријском народу и сто су након русења авиону молили турску на договор.

ОДГОВОРИТЕ