SAD i Rusija opet u središtvu konflikta

Američki ambasador pri Ujedinjenim nacijama Samanta Pauer kritikovala je Rusiju na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija zbog okupacije i pripajanja delova Ukrajine i, kako je rekla, vršenje "nemilosrdnih vojnih napada" u Siriji, prenosi AP.

Svijet 11.01.2017 | 10:00
SAD i Rusija opet u središtvu konflikta
Ruski ambasador pri UN Vitalij Čurkin uzvratio je optužujući administraciju odlazećeg predsednika Baraka Obame da "očajnički" traži "krivca" za svoje neuspehe u Iraku, Siriji i Libiji.

Žestoka i ogorčena razmena reči dogodila se na sednici Saveta bezbednosti UN nakon što je novi generalni sekretar Antonio Guteres izjavio da su njegovi prioriteti sprečavanje sukoba i očuvanje mira.

Sukob Samante Pauer i Vitalija Čurkina pokazuje veliku podeljenost UN i teškoće sa kojima se Guteres suočava, ali pokazuje i loše stanje američko - ruskih odnosa, koji su najgori od vremena "Hladnog rata", konstatuje AP.

Izvor: Beta

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Dragan

11.01.2017 09:01

Amerika ne baš ne može da se pomiri sa činjenicom da je imperija u silaznoj putanji.

ODGOVORITE
Name

zumba

11.01.2017 10:41

Bas gledam podatke o BNP po stanovniku Hrvatska cak ispred Rusije,da ne govorimo o drugim drzavama.Amerika,Njemacka....

Name

@zumba

11.01.2017 12:32

Gledas ti k... moj! Da ista znas ne bih lupao takve gluposti! Amerika pod jedan, zivi od stampanja love za koju nemaju pokrice, i to godinama vec... Tako i ostale zemlje koje si naveo! Rusija za svaku rublju ima pokrice u zlatu! Ameri i Hr. nisu vidjeli zlato vec decenijama!

Name

?

11.01.2017 10:42

Ruski napadi nehumani a Američki su humani , ništa mi nije jasno. Ovi ameri me podsjeća ju na vanzemaljce okupiraju planetu iskoristiti resurse orobi ljude kao u filmu, samo fali Svarzneger daih oslobodi

ODGOVORITE
Name

Leko

11.01.2017 10:46

A mislite da je Ruska imperija u porasti stim sto su izvrsili oko 500 udara po sirijskom narodu i sto su nakon rusenja avionu molili tursku na dogovor.

ODGOVORITE