Мистерија: Цијело село нестало без трага

Иако изгледа као место из бајке, постоји и друга страна медаље - мрачна тајна који нико није успео да одгонетне.

Свијет 11.01.2017 | 07:53
Мистерија: Цијело село нестало без трага
Ирска је место прелепих предела, а Ким Беј на обали Акил острва само је још један пример тих природних лепота.

Изгледа као да је испало из саме бајке, али острво скрива мистерију која никад није решена. Акил острво је један од најудаљенијих у Ирској, а тамо је основано и село које се убрзано ширило 1838. године.

Некада је на острву било више од 40 кућа. Али, све што је данас остало на њему су хрпе камења, блата и структура темеља.


На самом острву налази се још неколико мањих места, а ти други људи на острву немају никаквих записа о пређашњим насељеницима. Једини записи о постојању села су од стране путописаца, који су описивали његову лепоту, заједно с неколико споменика "примитивних" грађевина.

Шта се догодило са селом на заливу Ким питање је које су покушали да одгонетну студенти археолошке школе Акил.

Пронашли су куће изграђене од прућа и блата, као и доказе да су намерно уништене. Да ли су насеље уништили сељани или нека спољашња сила остаје нејасно. Једно од могућих објашњења је раздобље велике глади у Ирској које се поклапа с временом постојања насеља, али то не објашњава преостале рушевине.

Археолози планирају још једно истраживањем, за које се надају да ће им пружити неки дубљи увид и донети решење мистерије.

Извор: Еxпресс.хр
Фото: Тхинкстоцк

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Чудо

11.01.2017 11:45

Мора да су имали политичаре као и ми, такоће и нас једном открити. Боже лијепе земље а нигдје живе душе

ОДГОВОРИТЕ