На Копу тренутно горе него у Сибиру

Пре неколико дана је на Копаонику измерена најнижа температура откако се врше мерења од 1961. године, а данас ситуација није ништа боља.

Србија 10.01.2017 | 22:30
На Копу тренутно горе него у Сибиру
Иако је у 18 часова према подацима Хидрометеоролошког завода Србије измерено -17 степени, то је далеко од субјективног осећаја.

Фејсбук страница сајта Инфокоп, који даје сервисне информације о Копаонику током целе године објавила је да је у овом тренутку на нашој планинској лепотици субјективан осећај бруталних минус 40!

Ветар дува брзином од око 20 километара на час, висина снежног покривача је 59 центиметара, али није то оно што је најгоре у овом тренутку за све који су на Копу – препорука је да је боље да се не излази превише при оваквим температурама.

Нема шта, са оваквим субјективним осећајем, на Копаонику је сада сигурно горе него у неким деловима Сибира, ако изузмемо места попут Ојмјакона (измерена најнижа температура -72) или Верхојанска, традиционално најхладнијих градића у Русији.

Извор: Телеграф.рс
Фото: Фацебоок

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Крајисник

10.01.2017 21:51

Ајде не лупетајте. Ста вам је, прије десетак година у Бањалуци, у граду је било -29, по ноци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

снегуљчица

11.01.2017 07:39

Ја мислим, да је ово писање о зими ТОТАЛНО ПРЕТЈЕРАНО и НЕПОТРЕБНО, јер је месец јануар.... увек је било хладних зима на просторима бивше YУ- континентална клима ,увјек је имала своје екстреме: врућине и хладноће. Задње године су биле зиме превише благе, па народ није научио да носи дугачке гаће... Инач, нормално је ,д а је зима љута, да земља одмара, да мраз побије све бактерије итд....Ајмо, текстописци , будимо објективни.

ОДГОВОРИТЕ